algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El Consorci del Joc adjudica la lototrot

Una UTE formada per Cirsa i Troyjocs posarà en marxa el joc hípic i la promotrot el mes de gener

El Consorci del Joc Hípic, reunit ahir al Consolat de la Mar, adjudicà a la unió temporal d'empreses formada per la multinacional del joc Cirsa (75%) i per la mallorquina Troyjocs (25%) l'explotació de la lototrot i de la promotrot durant un període de quatre anys. El concurs s'ha resolt, com se sap, amb un procediment negociat que farà impossible la instal·lació de màquines escurabutxaques als bars i als restaurants.

Tot i la forta inversió necessària, el contracte d'adjudicació que es formalitzarà ben aviat serà només per quatre anys i garantirà un mínim de 10.000 euros mensuals al món del trot. D'aquesta manera, s'ha previst que es pugui jugar a la lototrot i a la promotrot el pròxim mes de gener, en principi amb unes cinc-centes màquines.

Maria Antònia Munar explicà que ahir es complia un vell compromís. «Aquest acord possibilita un compromís que teníem, el de posar en marxa la lototrot i la lototrot per ajudar el món del trot, el de l'agricultura, el del cavall... i a la fi és una realitat. Es tracta d'oferir alternatives al turisme... i de suport al món de la pagesia. El compromís era ferm, però s'havien de superar determinades dificultats... Aquest acord fa possible que hi hagi una empresa que sigui la concessionària d'aquest tema... D'aquesta manera, queda resolt el problema històric que tenia el món del trot», assenyalà la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar.

El president Jaume Matas es mostrà satisfet d'haver aconseguit el consens en el sector del joc per posar en marxa la lototrot. «Avui és un dia important. Aquest acord fa que a partir del mes de gener es pugui posar en marxa aquesta fórmula de joc lligada al món del trot. Hem aconseguit una fórmula compatible amb altres jocs...», assenyalà Matas.

Sobre la possibilitat de traslladar també la lototrot a Menorca i a Eivissa, el conseller d'Interior José María Rodríguez reconegué converses amb els respectius consells insulars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris