lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Iñaki Sáez: «Era el moment adequat per renovar»

El seleccionador espanyol sent valorada la seva feina per la gent del món del futbol

El seleccionador Iñaki Sáez justificà ahir en roda de premsa la seva decisió de renovar al capdavant de la selecció espanyola fins passat el Campionat del Món d'Alemanya de 2006, considerant que «és el moment adequat».

«Crec que és un moment bo. Tot el personal que està al meu càrrec sap que continuaré, i ho consider fonamental qual estàs al capdavant d'un grup, ja que això dóna confiança a la gent i pot suposar alguna cosa més quant al rendiment del conjunt. Crec que era el moment adequat i així ho he decidit».

Sáez, que acceptà l'oferta de renovació que en el seu moment li posà damunt la taula el president de la Federació Espanyola, Àngel María Villar, després de superar la repesca per a l'Eurocopa davant Noruega, destacà a més que el fet de comprovar que l'entorn futbolístic, sobretot els jugadors, li donaven suport ha estat decisiu a l'hora de prendre una resolució, ja que «els qui vivim dins el món del futbol sabem que si el grup no et fa costat és difícil estirar el carro».

«A mi no m'ha agradat mai treballar en un ambient que no sigui l'idoni i per treballar-hi he de sospesar moltes coses que l'envolten. Al llarg de tot aquest temps i també amb els resultats, que compten, he anat sospesant l'opició de la gent del meu voltant, de gent del futbol, de clubs, de periodistes i, sobretot, la resposta del grup i dels jugadors. És important que el grup, gent de la Federació, de les territorials, presidents de clubs i homes importants del futbol estiguin amb mi i m'animin a continuar».

El tècnic reconegué ser conscient que hi ha «veus discrepants» sobre aquesta decisió de renovar abans de l'Eurocopa, encara que destacà que suposen una motivació afegida. «Que hi hagui veus discrepants amb aquest fet, sempre n'hi haurà. En el meu cas, com a seleccionador, pens que és millor que hi hagi veus discrepants perquè així agaf coratge, això serà un estímul per a mi, per continuar amb la meva feina i per fer-ho tan bé com pugui», afirmà.

Respecte del fet d'haver acceptat aquesta oferta per renovar ara que ha un procés electoral dins la mateixa FEF, Sáez deixà ben clar que li presentaren l'oferta fa uns mesos i que espera que es deixi el grup al marge d'aquest tema. «Nosaltres intentarem estar-ne al marge tant com puguem, com hem fet fins ara. Vull que em deixin a la meva gent i a mi com més tranquils millor per poder treure fruit d'aquest grup tan bo. Tot allò que es cou als voltants no volem que ens afecti», assenyalà.

Segons Sáez hi ha «un tema molt important dins el món del futbol que és la lògica, la coherència i fer les coses amb sentit», i en tot això s'ha basat per actuar. «La decisió que he pres és bona per al grup i a mi el procés electoral no em fa ni fred ni calor, no és la meva obligació ni la meva feina», sentencià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris