cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

José Iván Gutiérrez, primer líder

El corredor de l'Illes Balears s'adjudicà la primera etapa a l'esprint

L'espanyol José Iván Gutiérrez, de l'equip Illes Balears-Banesto, es va convertir ahir en el primer líder de la Volta Ciclista a Castella i Lleó, després d'adjudicar-se a l'esprint la primera etapa, que va transcórrer entre les localitats de Belorado i Castrojeriz (Burgos). El vencedor invertí un temps de 3 hores, 46 minuts i 42 segons a recórrer els 156 quilòmetres de la jornada, a una mitjana de 41'280 km/hora.

L'etapa va resultar més dura del que en principi s'esperava a causa de la pluja intermitent però, sobretot, com a conseqüència del vent fort que afavoria la formació de «ventalls» i, per tant, la ruptura del grup en diverses parts. Des dels primers instants hi hagué ciclistes que intentaren l'aventura en solitari, com Cobo, Arrizabalaga o Mayoz, que foren absorbits aviat pel grup principal.

Poc després de passar per Belorado, Mayoz va ser engolit pel primer grup en el qual anaven homes de l'Illes Balears com ara Gutiérrez, el mallorquí Toni Tauler o Navas, a més d' Igor González, Gorka Beloki i Zaballa, entre altres. La diferència amb el segon grup va anar augmentant fins a 1:20 en passar pel coll de la Pedraja (km 72).

El segon grup mirà de neutralitzar la fugida del primer a base de relleus efectius i d'imprimir un ritme fort. I quan semblava que el contacte era possible, perquè la diferència s'havia reduït a tan sols 38 segons, va succeir al revés i es tornà a incrementar la distància.

Amb el vent fuetejant amb força, el primer grup es va anar reduint fins a ser només de set ciclistes que arribaren a disputar l'esprint final, en el qual va ser més ràpid José Iván Gutiérrez per davant de Zaballa, Galparsolo, Igor González, Aitor Pérez, Gorka Beloki i David Navas.

El mateix José Iván Gutiérrez, primer líder de la classificació general, encapçala també la de la regularitat, mentre que Zaballa és el primer de la muntanya i de la combinada. David Navas, que va entrar en setena posició amb el mateix temps, és el primer corredor castellanolleonès.

Avui dijous es disputa la segona etapa, una contra rellotge per equips entre Frómista i Carrión de los Condes, ja a la província de Palència, amb un recorregut de 32 quilòmetres. L'Illes Balears-Banesto té opcions així de guanyar una altra prova per etapes després d'imposar-se la setmana passada en la Volta a la Rioja.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris