cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

L'Andratx júnior ha estat imparable

L'equip de Miquel Covas ha assolit l'ascens havent guanyat els vint partits de Lliga


L'Andratx júnior jugarà la temporada que ve al Grup A, després d'aconseguir un meritori ascens en què no ha perdut cap dels vint partits que ha disputat. Per mantenir-se líder de la categoria, l'Andratx no ho ha tingut fàcil ja que rivals d'entitat com el Sant Josep, el Consell Insular, Lluís Vives o el Bàsquet Manacor li han posat les coses difícils als jugadors que entrena Miquel Covas i Josep Antoni Pérez de Mendiola.

En vint partits, a més de deixar en blanc el caseller de les derrotes, l'Andratx ha assolit la xifra de 1.525 punts a favor i 963 en contra. Tot i que el registre anotador és excel·lent, el Sant Josep, subcampió de Lliga, ha aconseguit sumar deu punts més, però per contra també encaixà catorze punts més. L'equip s'havia plantejat l'objectiu de l'ascens però no esperava assolir-lo d'aquesta manera. Per Covas, «sabíem que teníem potencial per optar a l'ascens però no pensàvem que ens sortiria una temporada tan bona».

L'Andratx júnior està format per onze al·lots d'entre 16 i 17 anys, que havien jugat junts en el cadet del mateix club i que ja es coneixen prou bé. «Tots són de primer any, és a dir debutants en la categoria, cosa que suma valor a l'èxit que han aconseguit» afegí Covas. L'equip entrena al nou pavelló municipal d'Esports i quan està ocupat es desplaça a Es Vinyet. Per Covas «tenim unes instal·lacions magnífiques i a més comptam amb el suport econòmic de l'Ajuntament» explicà.

Però mantenir-se imbatut no ha estat fàcil, l'equip de Sant Josep ha estat un rival complicat «pensava que podríem perdre davant d'aquest equip perquè té una gran qualitat, però aconseguírem superar-lo amb gran destresa i resistència».

A més del júnior masculí el club té vuit equips: Primera Autonòmica, sènior femení, cadet masculí i femení, infantil masculí i femení, benjamí masculí i femení. La majoria de jugadors són de la pedrera, cosa que enorgulleix els entrenadors i directius del club. Per Covas, que du devers quatre anys com a entrenador, «del Primera Autonòmica nou dels onze jugadors són de la pedrera i el mateix passa en el sènior femení, deu d'onze són d'Andratx». D'aquest fet s'interpreta que la formació de la pedrera és fonamental, «l'objectiu en darrera instància seria nodrir el primer equip amb jugadors formats a casa, però per damunt d'això treballem en la línia de bàsquet social, de potenciar el bàsquet com un factor positiu».

Miquel Covas, que va ser jugador durant deu temporades, no sap si l'any vinent entrenarà l'equip al Júnior A perquè «el club utilitza un sistema de rotacions entre entrenadors, el juny decidirem què feim». L'any vinent l'Andratx complirà vint anys i continuarà sent un referent d'organització i nivell esportiu a Mallorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris