nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Bartomeu Cursach no vendrà les accions del Mallorca si l'equip baixa a Segona

Tot i les pressions continua decidit, de moment, a desfer-se del seu paquet si es conserva la categoria

Bartomeu Cursach té decidit no vendre les accions del Reial Mallorca Societat Anònima Esportiva, tal com anuncià mesos enrere, si l'equip baixa a Segona Divisió. El màxim accionista del Reial Mallorca, ben al contrari, conservaria les seves accions amb l'únic objectiu de retornar l'equip a la màxima categoria del futbol espanyol com més aviat millor.

Cursach és ben conscient de les dificultats econòmiques que el club vermellenc patiria si es consumàs el descens i el màxim accionista no deixaria l'entitat. L'empresari decidí no vendre les seves accions si l'equip perdés la categoria abans del vital triomf de diumenge passat davant el Betis a Sevilla, i així ho va comunicar al seu cercle més íntim.

Bartomeu Cursach, com se sap, controla de manera directa el 20'88% de les accions del Mallorca, mentre que els seus amics Joan Tolo Seguí i Mateu Palmer en tenen el 10'44% cada un. És evident que el preu dels títols baixaria espectacularment si l'equip davallàs, però Cursach conservaria les seves accions amb l'únic objectiu de contribuir a tornar a situar l'equip a Primera com més prest millor. La situació seria complicada, ja que per garantir la supervivència de l'entitat es faria imprescindible una remodelació total de la plantilla.

Bartomeu Cursach, quan oficialitzà de manera pública la seva decisió de vendre les accions del club, explicà que no es dirigiria a cap grup de fora de Mallorca abans del 30 de juny. L'empresari, en aquest mateix sentit, ha reconegut en diferents ocasions que ha rebut tres ofertes de compra pel seu paquet accionarial -els seus títols van lligats als de Seguí i als de Palmer-, però que cap no és de mallorquins.

Cursach estarà legitimat per vendre els seus títols a qualsevol a partir del 30 de juny. En tot cas, el màxim accionista del club, que de moment no ha canviat de parer, ha rebut moltes pressions perquè, al final, continuï a l'entitat.

Cursach, que s'ha involucrat de manera directa en la gestió del club -acudeix amb regularitat als entrenaments i viatja sempre amb l'equip-, continua ara com ara decidit a vendre, si bé s'ha estès entre els seus mateixos companys del consell d'administració del Reial Mallorca el parer que, al final, romandrà a l'entitat.

En aquest sentit, l'empresari Vicent Grande expressà setmanes enrere a Diari de Balears la seva opinió que Cursach no vendrà les accions. Sigui com sigui, i en la hipòtesi que Cursach mantengui el propòsit de desprendre's de la seva participació, els mateixos membres del consell cercarien solucions perquè el paquet accionarial que controla -més del 40%- quedi en mans de mallorquins.

En aquest sentit, no es pot descartar que almanco una part dels títols de Bartomeu Cursach es destini a l'ampliació de capital que el consell d'administració volia dur a terme, però que el Grupo Zeta va bloquejar. De moment, s'haurà d'esperar, però la possibilitat que Cursach no vengui guanya opcions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris