nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

El Govern Matas dóna l'empenta definifiva a l'esperada Lototrot

El consorci del joc hípic es tornarà a reunir després de Setmana Santa

El Govern de Jaume Matas ha decidit donar l'empenta definitiva a la Lototrot. El consorci del joc hípic format de manera paritària pel Govern i Consell de Mallorca, té previst reunir-se després de Setmana Santa.

La decisió ja està consensuada i el consorci reemprendrà el camí que ha de fer possible que la Lototrot es posi en funcionament. El consorci decidirà així obrir el procés negociat del concurs que quedà desert mesos enrere. Aleshores Innovacions Informàtiques de Balears, empresa participada al 50 per cent per la multinacional del joc Cirsa, fou considerada una empresa sense la solvència necessària.

Així les coses, s'ha d'obrir ara una negociació perquè la Lototrot i els jocs de promoció del trot es converteixin en una realitat. En principi, només Innovacions Informàtiques de Balears sembla que pugui estar interessada en l'adjudicació, malgrat que l'administració té l'obligació d'obrir converses amb altres empreses del sector.

El Govern té decidit modificar les condicions del concurs prohibint ara la instal·lació de màquines de la Lototrot a bars. Així les coses, es reduiran de manera considerable els ingressos generats. El joc hípic quedarà acostat al Casino, les sales de joc i els hotels. Falta ara saber si en aquestes condicions la Lototrot serà rendible. En tot cas, Innovacions Informàtiques de Balears té ben decidit intentar-ho.

És clar, i la totalitat de les forces polítiques hi estan d'acord, que el trot necessita una fórmula de finançament estable i definitiva. La incognita és saber si aquesta Lototrot, que no permetrà la instal·lació de màquines als bars, és la millor manera.

En el millor dels casos, la Lototrot serà una realitat el pròxim mes de juliol. L'anunci del Govern d'iniciar el procés negociat, ha provocat il·lusió i satisfacció entre els cavallistes. Ningú no es confia, i veuen com passen els dies i no s'avança.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris