cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Vicent Grande: «Tolo Cursach no vendrà les seves accions»

L'accionista del Reial Mallorca té confiança absoluta en la gestió de Mateu Alemany

-Quantes de vegades us heu penedit d'haver adquirit accions del Reial Mallorca?
-Cap ni una. Cap. Ara bé, de vegades he estat trist, enfadat... No m'agrada gens perdre, m'agrada guanyar sempre... Quan vaig prendre la decisió de comprar accions no ho vaig fer pensant en dividends futurs, evidentment, sinó per l'estima que tenc pel Mallorca... Si som de cap equip, de vegades ho hem de demostrar.

-Entenc que era una qüestió de sentiments.
-Evidentment. A mi el Mallorca m'ha donat més repercussió pública de la que em podia imaginar... Ara bé, a pesar de saber que podia tenir problemes vaig pensar que si m'hi havia de ficar era el moment. Pensava fer un esforç econòmic més petit, però... Ara bé, no me n'he penedit en cap moment.

-La temporada no és bona, us en sentiu responsable?
-Hi tenc, evidentment, una quota de responsabilitat... Aquí no hi ha excuses. Des del moment que el consell d'administració pren una decisió jo me'n sent responsable... Que no ho hem sabut fer millor? Jo us puc garantir que ho hem intentat fer tan bé com hem sabut?

-En tot cas, supòs que si vós fóssiu l'únic accionista gestionaríeu l'entitat d'una altra manera?
-El Mallorca es gestiona amb un consell d'administració, però el paper de Mateu Alemany és fonamental. És qui du el timó del vaixell. En el meu cas, quan Mateu ha dit blanc ha estat blanc i quan ha dit negre ha estat negre. Segons el meu parer, qui més fermesa demostra en aquestes circumstàncies és Mateu Alemany. Jo tenc moltes coses per aprendre en aquest món del futbol... No puc oblidar que Bartomeu Cursach té una participació molt important, és qui més s'hi juga, i qui més valor ha demostrat ficant-se en aquesta aventura...

-En alguna ocasió ha semblat que hi ha dos grups en el consell d'administració: un d'encapçalat per Bartomeu Cursach i un altre en el qual hi sou vós?
-Jo crec que n'hi ha catorze, tants com membres del consell d'administració. Jo no som conscient que hi hagi dos grups. Bàsicament, quasi sempre hem coincidit tots en tot. En algun moment hi ha hagut alguna opinió diferent en qüestions sense importància. Jo crec que amb Tolo Cursach hem coincidit gairebé en tot. Ara bé, som persones diferents...

-Entenc que no hi ha dos grups.
-És clar. Com en tot grup humà, hi ha diverses afinitats...

-No ha provocat cap tipus de gelosia el fet que Bartomeu Cursach sigui l'únic accionista que acudeix amb regularitat als entrenaments, que viatja habitualment amb l'equip, que viu el dia a dia de l'entitat?
-Tolo Cursach, o perquè té més accions o perquè té més temps, o perquè aquest món li agrada molt... Consider que jo no he d'anar als entrenaments. En els desplaçaments, consider que ni hi he d'anar i tot.

-Qui va als entrenaments, als desplaçaments... es preocupa més de l'entitat?
-Es pot imaginar ningú que perquè el pagès miri el blat aquest creix més aviat? Jo no necessit anar-hi. Tenc una confiança absoluta en Mateu Alemany i si Tolo Cursach va als desplaçaments, molt millor, perquè sé que la propietat és representada per la persona que més participacions hi té. No em provoca gens de gelosia...

-Per què no hi anau vós?
-Quan hi ha una persona que ja se'n preocupa... Si Mateu Alemany se n'ocupa...

-Ser accionista del Mallorca suposa adquirir una rellevància pública, que en el cas de Bartomeu Cursach li ha suposat dures crítiques. Ha afectat aquesta situació el Reial Mallorca?
-Ha afectat el Reial Mallorca i també la resta d'accionistes. A mi m'ha fet pensar... No vull entrar en la qüestió de fons, però Tolo sap que a mi em sap greu que hagi passat això. No vull entrar en el fons de l'assumpte, però com a company m'ha sabut greu...

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris