nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Manzano: «Sortirà tot el que tenc guardat»

El ciclista de l'Amore e vita, dilluns aportarà proves de dopatge al Consell Superior d'Esports

Jesús Manzano va anunciar ahir en una roda de premsa a Madrid que en les pròximes setmanes «sortiran coses» que té guardades, ja que només explicà aspectes relatius al 2003, encara que primer parlarà amb el Consell Superior d'Esports (CSD), on dilluns té previst presentar proves. «Presentaré productes que he utilitzat, plans de dopatge escrits en clau i receptes». Així iniciarà el pla de feina establert amb el CSD per aclarir les pràctiques denunciades pel corredor.

«Això no acaba aquí», va dir Manzano que en els darrers dies va destapar les seves pràctiques de dopatge. «Sols he explicat coses de 2003, no de 2001 i 2002. Primer parlaré amb el CSD, però tenc guardades més coses i sortiran. Ja parlarem també de la Volta», va assegurar Manzano.

Manzano, que es va declarar penedit d'haver-se dopat, va dir que si el CSD arriba fins al final sortiran els culpables. «Per a mi tot això no és cap embolic, el primer és la salut i amb el dopatge es podria acabar sancionant directors i metges, no només ho han de pagar els ciclistes», assenyalà.

El ciclista madrileny, que va qualificar d'«injusta» l'exclusió del Comunitat Valenciana-Kelme Del Tour, va dir que un dels principals problemes es devia al monopoli que hi ha muntat en diversos sectors del ciclisme. «Un corredor que cobra 2,7 milions de pessetes (16.265 euros) no es pot comprar un xalet, tanmateix hi ha gent que té el sou de 700 milions de pessetes», va dir.

Manzano no es va mostrar penedit per les seves declaracions malgrat el fet que ja té «a casa» dues querelles. «No em vaig dirigir abans al CSD perquè no es tapàs l'assumpte, perquè després vénen els polítics i ho tapen», va explicar.

El ciclista va recordar que li van oferir dopar-se a partir del segon any a l'equip, «i si no ho acceptes vas al carrer i et diuen acollonit», va comentar. El ciclista, recentment fitxat per l'equip de Ciutat del Vaticà Amore è vita també va admetre que hi «ha alguns corredors que no prenen res».

«Hi ha gent que va neta i gent que va bruta. El problema són els diners, el monopoli de metges, directors i patrons. Si guanyes arriben els diners i això ho mou tot. Ningú treu aquests senyors d'allà i guanya doblers a costa dels quatre corredors que mantenen el circ», va assegurar Manzano.

El ciclista madrileny va reconèixer que alguna vegada es va sentir «com un conillet d'índies», sobretot en subministrar-li productes sense etiquetes. «Jo he denunciat el que passa en un equip i si això serveix per netejar el ciclisme, millor. Si surt tot a la llum s'arreglaran molts problemes perquè hi ha proves, va precisar.

Jesús Manzano va anunciar que avui passarà una revisió en una clínica madrilenya per «fer un primer balanç de l'estat del genoll» per part del mateix metge que el va operar fa cinc anys. L'objectiu és comprovar si pot continuar a la competició, segons va indicar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris