algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Valverde, més a prop de Colom

El ciclista de Kelme guanyà l'etapa, però el mallorquí continua líder

Alejandro Valverde, de l'equip Comunitat Valenciana/Kelme, es convertí ahir en el candidat número 1 per guanyar la Volta a la Comunitat Valenciana en exhibir-se i guanyar la segona etapa. Valverde invertí en els 148'5 quilòmetres de l'etapa, entre les localitats alacantines de Jàvea i Calp, 3 hores, 36 minuts i 27 segons.

Rere Valverde entrà l'alemany Rolf Alday i l'espanyol Pedro Horrillo. Així, es dóna temps a un primer grup en el qual es trobava el mallorquí Antoni Colom (Illes Balears), que continua líder, però que té Valverde deu segons més a prop.< El triomf de Valverde no fou cap sorpresa, ja que com succeí a la primera etapa, el seu equip no dubtà a assumir la responsabilitat del viatge des del primer quilòmetre.

No va plànyer esforços i tampoc no amagà les seves intencions. Quan tan sols duien un grapat de quilòmetres, envià per davant Josep Cayetano Julià, a qui només pogué seguir Luis León Sánchez. Foren els protagonistes de l'etapa del dia i arribaren a tenir quasi tres minuts d'avantatge a meitat de la cursa. Foren neutralitzats a pocs quilòmetres de l'arribada.

Una escapada que, curiosament, va estar controlada pels deixebles de Vicente Belda, director del Kelme, malgrat que Julià era un dels seus, però aquesta fuga obligà a treballar altres equips, especialment el del líder, Antoni Colom. Una vegada neutralitzat Julià, atacà el també ciclista del Kelme, Adolfo García Quesada, i així es mantingué la tensió per anar desgastant els seus rivals i jugar l'opció de Valverde en el tram final.

Una tàctica que en aquesta ocasió li donà resultat. Guanyà Valverde, Colom es trobà quasi sol a la part decisiva, però el mallorquí conservà el lideratge. Valverde, als darrers metres, esprintà de lluny i només el va poder seguir l'alemany Aldag. Colom, en tot cas, continua com a líder.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris