algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Josep Ballester conquereix el consens

Presentà ahir el text definitiu del Decret de Federacions, que rebé l'aprovació unànime dels presidents

Josep Ballester, director general d'Esports del Govern de les Illes Balears, presentà ahir el text definitiu del nou Decret de Federacions. Els presidents federatius, de forma unànime, donaren el vistiplau al Decret, una vegada que Josep Ballester ha acceptat moltes de les al·legacions presentades.

El president de la Unió de Federacions Miquel Pascual no acudí a l'acte, tota vegada que no havia estat convocat. El Decret, que ara haurà de rebre el preceptiu vistiplau del consell consultiu, no entrarà en vigor, en el millor dels casos, fins a finals del proper mes de març.

El nou Decret de Federacions restringeix molt el vot per correu, però garanteix així la transparència en els processos electorals. El vot per correu ha estat utilitzat en distintes eleccions de forma irregular, arbitrària i massiva. Se signaren vots setmanes i, fins i tot, mesos abans de les eleccions. Ara, el nou Decret suprimeix el vot per correu entre els clubs i es restringeix molt per àrbitres, entrenadors i esportistes -només el podran exercir si justifiquen la seva absència de les Illes Balears per una competició.

Respecte al primer esborrany, Ballester ha acceptat bona part de les al·legacions que pretenien dotar de major autonomia al president. Així, el text definitiu preveu que just tres membres de l'assemblea -un àrbitre, un entrenador i un esportista- hauran de formar part obligatòriament de la junta directiva. La resta de membres de la directiva podran ser escollits lliurement pel president. Igualment, els presidents de Federació tindran la potestat de nomenar els presidents de les delegacions de Menorca i Eivissa i Formentera.

Fins ara, els màxims responsables dels comitès d'Àrbitres i Entrenadors eren nomenats directament pel president de la Federació. El primer esborrany proposava que fossin els distints estaments -àrbitres i entrenadors- els que escollisin el seu president. Finalment, el president de la Federació escollirà una terna de tres noms i seran els estaments els que elegeixin el seu màxim responsable.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris