algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El ciclista Marco Pantani va morir d'un edema cerebral i pulmonar

El forense Giuseppe Fortuni donà les primeres dades de l'autòpsia

El ciclista italià Marco Pantani, que va morir dissabte passat, finà a causa d'un edema cerebral i pulmonar, segons les primers dades de l'autòpsia. Tal com manifestà el metge forense encarregat de l'examen, Giuseppe Fortuni, ara s'haurà de veure amb precisió què va provocar l'edema i aquests resultats no seran immediats perquè es torbaran uns quants dies.

«No s'exclou cap hipòtesi» quant a les causes de la mort, declarà Giuseppe Fortuni durant una breu roda de premsa després de la seva intervenció. El facultatiu explicà que es duran a terme anàlisis de laboratori molt detallades i altres de tipus clínic. I que, així mateix, s'estudiaran tots els fàrmacs consumits pel ciclista, tant els que hi havia a l'habitació de la residència de Rimini com els ingerits amb antelació.

«L'autòpsia practicada avui -ahir- és només el primer acte d'una llarga sèrie d'exàmens», assenyalà el forense. «Necessitarem un parell de setmanes» per determinar les causes exactes de la mort, assegurà el galè. Es descarta, en definitiva, l'aturada cardíaca i es comença a analitzar de què va morir Marco Pantani. Els edemes cerebrals i pulmonars són causats de vegades per intoxicació amb barbitúrics i amb fàrmacs, o bé per l'ús de drogues.

El metge forense Giuseppe Fortuni, que ahir horabaixa realitzà l'autòpsia, es traslladà més tard a l'hotel Li Rose a Rimini, on va morir dissabte l'esportista, amb vista a una inspecció de l'habitació que tenia llogada. Acompanyant el forense, hi acudiren alguns agents de Policia. Alguns eren de la Policia Científica i duen màquines fotogràfiques i altre material. A més, hi havia un perit i un advocat designats per la família de Pantani. L'escorcoll de la cambra on es trobà el cos del ciclista va durar devers mitja hora.

D'altra banda, els pares del mort eren de vacacions a Grècia quan va succeir l'òbit. Paolo i Tonina Pantani, pares de l'esportista, es troben des d'ahir a la vil·la familiar de Cesenatico (Forlí-Cesena). A la ciutat natal del Pirata els ciutadans li han tributat amb pancartes el darrer adéu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris