algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Només vuit presidents coneixen el darrer esborrany del nou Decret de Federacions

El text manté les restriccions en el vot per correu i garanteix així la transparència

La Direcció General d'Esports ja té redactat el darrer esborrany del nou Decret de Federacions. Josep Ballester i l'equip jurídic de la Conselleria de Presidència han estudiat amb detall totes i cadascuna de les al·legacions presentades i, finalment, han elaborat el Decret, que ja té l'articulat definitiu.

En aquest sentit, Diari de Balears ha pogut saber que Josep Ballester reuní la setmana passada Miquel Bestard, president de la Federació Balear de Futbol; Andreu Canals, president de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears; Pau Verd, president de la Federació Balear d'Atletisme; Maritín Nicolau, presidenta de la Federació Balear de Natació; Joan Mas, president de la Federació Balear d'Activitats Subaquàtiques; Diego González, president de la Federació Balear de Rugbi; Sebastià Rico, president de la Federació Balear de Patinatge; i José Luis Ruiz, president de la Federació Balear de Futbol Sala.

Ballester, que només convocà aquests vuit presidents i deixà fora, entre altres, Miquel Pascual, màxim responsable de la Unió de Federacions, explicà les modificacions introduïdes. Josep Ballester té previst reunir ben aviat la totalitat de presidents per tal d'anunciar com queda definitivament el Decret i escoltar opinions.

El primer esborrany de la Direcció General d'Esports restava molt poder als presidents i el dipositava en l'assemblea i en els integrants de la Federació. Els presidents recuperen una part d'aquest poder, malgrat que no tot.

L'esborrany, ara per ara definitiu, preveu que els presidents de les juntes insulars siguin nomenats directament pel president de la Federació. Inicialment, estava previst que els presidents dels comitès d'àrbitres i entrenadors fossin escollits pels seus integrants. Finalment, el president de la Federació proposarà tres opcions i seran àrbitres i entrenadors els que elegeixin mitjançant una votació.

Un dels punts del Decret que més polèmica havia aixecat era el que indicava que els membres de la junta directiva havien de ser escollits en votació pels assembleistes d'entre els assembleistes. Distintes al·legacions proposaven que el president de la Federació pogués nomenar la seva junta directiva sense cap impediment. Josep Ballester rebé dijous passat la proposta dels presidents que, com a mal menor, el president pogués designar la seva directiva i que just hagués de ser ratificada per l'assemblea.

El mateix director general d'Esports, Josep Ballester, reconegué ahir a Diari de Balears que l'esborrany definitiu preveu que la junta directiva hagi de ser escollida entre els assembleistes i que hi ha d'haver representants dels quatre estaments -clubs, àrbitres, entrenadors i esportistes. D'altra banda, l'esborrany, amb bon criteri, manté les restriccions en el vot per correu -els clubs no el podran exercir-, garantint així democràcia i transparència en els processos electorals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris