algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Els dobles citen Espanya amb l'èpica

Els espanyols no tenen marge d'error després de la derrota de Nadal i Robredo davant la parella txeca

L'autoritat demostrada per la República Txeca en el partit de dobles (6-4, 7-6 (6) i 6-3) davant del manacorí Rafel Nadal i del català Tommy Robredo, complica el panorama a Espanya. Ara ja no hi ha marge d'error i tot es decidirà en la darrera jornada, en la qual haurà de guanyar els dos partits per superar l'eliminatòria.

La parella de txecs formada per Jiri Novak i Radek per Stepank posà de manifest la distància entre un equip sòlid i una parella jove i amb futur, però encara inexperta.

L'equip integrat per Tommy Robredo i per Rafel Nadal mostra molta de qualitat, però encara sembla allunyada de les exigències d'una competició com aquesta.

La selecció de la República Txeca aglutina molts d'èxits en el seu palmarès. El seu número u ha guanyat quinze torneigs del circuit. A més, ha disputat la final de dues competicions de primer ordre: Wimbledon, l'any 2001, i l'Obert dels Estats Units un any després, ja amb Stepanek, que té sis títols, com a parella.

Robredo i Nadal, decidits a donar continuïtat al seu projecte de futur, gaudiren d'una estrena brillant i enguany mateix ja assaboriren el triomf a Chennai. A més, junts superaren tres rondes a Austràlia. El panorama era esperançador, però la Copa Davis és una altra història.

El català i el mallorquí són l'esperança de l'assignatura per al tennis espanyol en aquesta competició. Des d'Emilio Sánchez Vicario i Sergi Casal, el punt de dobles ha deixat de ser una garantia i queda reservat a excepcions ocasionals com la que protagonitzaren Àlex Corretja i Joan Balcells. El projecte nou necessita temps.

Com el temps que fa que els txecs juguen plegats. Un grup allunyat de l'espanyol, en quantitat i en qualitat, però sostingut per Novak. El gegant nascut a Zlin encarrilà la victòria de la República Txeca tot i l'esforç i la fe dels integrants del combinat espanyol.

La solidesa del servei i la contundència a la xarxa de la parella centreeuropea limitaren les opcions de Nadal i de Robredo. L'equip espanyol no inquietà mai l'adversari en la primera mànega, mentre que els txecs aprofitaren la primera ocasió de trencament de servei, mentre treia Nadal, per segellar ebreak i per assegurar el set en menys de mitja hora (6-4).

Robredo va assumir llavors tota la responsabilitat, s'arriscà i aparegué l'esperança, però Novak decidí el partit amb claredat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris