algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La inexperiència jugà en contra de Nadal

El manacorí caigué en tres sets en el seu debut en la competició davant el número 1 txec, Jiri Novak

64196

Rafel Nadal no trobà la fórmula per derrotar Jiri Novak.

El mallorquí Rafel Nadal en el seu debut a la Copa Davis es topà amb un gegant, el txec Jiri Novak, qui no desaprofità les condicions d'una pista instal·lada a mida de les seves condicions i que féu servir la seva experiència per doblegar en tres sets (7-6 (2), 6-3 i 7-6 (3)) l'entusiasta tennista manacorí.

Nadal, el jugador més jove que mai fins ara havia format part de l'equip espanyol en aquesta competició, mostrà el caràcter combatiu que apuntala el seu progressiu tennis, però fou incapaç d'inquietar, exceptuant mínimes ocasions, la consistència de la dotzena millor raqueta del món.

L'eliminatòria contra la República Txeca començà torta per a l'equip espanyol, obligat a sobreposar-se a les absències i mantingut especialment per l'empenta d'una prometedora generació. Però, Novak posà les coses en el seu lloc i demostrà que la Copa Davis està al marge d'altres coses. El tennista de Zlin manejà el partit com li donà la gana. I un cop solucionada la primera màniga, dirigí el duel per allà on més li convenia, conscient de la manca d'antecedents del seu rival.

El primer set marcà el partit. També l'empenta i les millors virtuts de Nadal, incapaç d'enfonsar-se fins i tot en els pitjors moments. El jugador mallorquí aguantà les amenaces del seu adversari, molt més sòlid en el servei. Però el manacorí solucionà cada pilota de 'break' que gaudí el txec que, malgrat tot, conservava el servei amb una significativa facilitat.

Novak guanyà a la fi restant i amb empat a quatre. I serví després per aconseguir el set. Llavors, sorgí el Nadal autèntic, el que s'ha instal·lat a l'elit als desset anys, i avortà l'oportunitat del seu rival aconseguint el 'break'. La màniga quedà igualada i abocada al desempat. Llavors quedaren patents les diferències. Tres serveis directes desbordaren el mallorquí, qui cedí el parcial definitivament després de més d'una hora de lluita.

El camí s'aplanà després per a Novak, qui agafà impuls per anotar-se el set que acabà amb els seus dubtes. En el record quedaren les ombres d'Auckland, quan Nadal escombrà el txec (6-1 i 6-3) en l'únic precedent existent. Novak conservà el seu servei sempre malgrat perdre potencial i Nadal millorà les seves restades. El mallorquí tudà dues ocasions en el cinquè joc per distanciar-se, cosa que no féu el número u de la República Txeca, qui aconseguí una ruptura en el novè i a continuació segellà el set (6-3).

El tennista txec guardà forces en el tercer. Es centrà a protegir el servei i a esperar la seva oportunitat. Nadal no es donà per vençut, però no pogué doblegar el seu rival. El parcial quedà destinat a un nou desempat. El manacorí semblà alterar el desenvolupament del joc i en el 'tie break' es col·locà amb un 3-1, però Novak encadenà sis punts consecutius, guanyà i sumà el primer punt per al seu país.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris