algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Antoni Colom és el primer mallorquí que guanya la Challenge

El de Bunyola aguantà els atacs dels rivals i es converteix en el primer illenc que guanya la Challenge


No podia començar de millor manera el projecte de l'Illes Balears-Banesto. El conjunt patrocinat pel Govern balear ha iniciat la temporada competint a ca seva i, com si d'un guió amb final feliç es tractàs, ha vist com un home de les seves files, mallorquí per més senyes, estrenava el seu palmarès. Toni Colom va fer història ahir per dos motius. En primer lloc, per fer guanyar la primera prova per etapes a l'Illes Balears-Banesto. I en segon lloc, perquè després de tretze anys, el bunyolí es converteix en el primer mallorquí que es fa seva la general de la Challenge.

No es tractà en qualsevol cas d'un triomf fàcil per a Colom, que patí durant tota l'etapa d'ahir els atacs dels homes que compartien amb ell el lideratge de la volta a Mallorca. Al final, el grup gran arribà a la línia de meta de Palmanova amb els seus principals corredors agrupats, però precedits en dos segons pel veneçolà Unai Etxeberria, que aconseguia la primera victòria per a l'Euskaltel en superar l'holandès Bram de Groot i l'espanyol Óscar Freire, ambdós del Rabobank.

Toni Colom agafa el relleu al quadre d'honor de la Challenge d'Alejandro Valverde, el ciclista de Comunitat Valeniana-Kelme guanyador d'aquesta prova l'any passat. Ahir, com si volguessin defensar el títol, els seus companys tractaren de superar Colom fins al darrer quilòmetre, però el treball de l'Illes Balears ho va impedir. David Blanco, Carlos García Quesada, Rubén Plaza i Koldo Gil eren els principals enemics a l'última etapa ja que els quatre es trobaven a la general amb el mateix temps que Colom. Cinc ports de muntanya, tres de segona categoria i dos de tercera, provocaren certs moments de tensió, però els homes d'Eusebio Unzúe varen saber en tot moment contrarestar els atacs d'aquests ciclistes i els seus equips, Comunitat Valenciana i Liberty Seguros.

Quan els corredors de Vicente Belda baixaren el ritme en veure que no podien sorprendre el líder, foren els conjunts amb esprintadors a les seves files els que passaren a primera plana, especialment el Rabobank que lidera Óscar Freire, guanyador de la segona etapa, però que ahir va haver de conformar-se amb la tercera posició. El corredor cantàbric es va haver de rendir davant un Unai Etxeberria que va arrancar des de molt enrera, sorprenent el grup gran, que quan va voler agafar-lo es va quedar sense metres.

L'equip de Vicente Belda va acabar la Challenge amb tres dels seus ciclistes ocupant llocs a les cinc primeres posicions de la classificació general, però el guanyador absolut fou Toni Colom, que es confirma així com una de les apostes principals d'Eusebio Unzue per a les primeres proves de la temporada. El de Bunyola, que tant havia sospirat per aquest triomf, escrigué ahir el seu nom al quadre d'honor de la Challenge, i a la petita història d'aquest equip que tants èxits promet i que du el nom de les Illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris