nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Allan Davis es corona rei dels esprints

L'australià tornà a ser més ràpid que Zabel a l'etapa Cala Bona-Manacor, que manté Colom de líder


Allan Davis tornà a trencar els pronòstics i s'imposà a l'esprint de Manacor en la quarta etapa de la Challenge Volta a Mallorca. El corredor de Liberty Seguros, que ja diumenge havia guanyat en el passeig marítim dos especialistes d'aquest tipus d'arribada com Óscar Freire (Rabobank) i Erik Zabel (T-Mobile), tornà a ser més ràpid que l'alemany i travessà la meta de la penúltima etapa en primera posició.

Fou el final inesperat a un guió que ja es preveia escrit des del principi de l'etapa. Els 159,8 quilòmetres entre Cala Bona i Manacor, amb un únic port de muntanya de quarta categoria, no podien provocar altra cosa que una arribada massiva, tot i que foren molts els homes que tractaren de protagonitzar la seva particular gesta.

La cursa començà amb alguns minuts de retard a causa d'un accident ocorregut a la carretera Palma-Manacor, que va paralitzar el trànsit de vehicles i provocà que la majoria d'equips arribassin a Cala Bona més tard del previst. Així, doncs, els 181 ciclistes prenien la sortida a les 12 hores i 27 minuts, però aviat recuperaren el temps de retard. El grup gran sortí disparat, amb un ritme tan fort que durant alguns quilòmetres provocà la fractura en dos grups.

Però no fou fins al quilòmetre 60, a la sortida de Porreres, quan l'atac de Thomas Ziegler (Gerolsteiner) i Brian Vandborj (Team CSC) tindria el seu efecte. A la seva roda es posarien primer Jokin Ormaetxea (Costa de Almería) i Rudy Kemna (Bankiroloterij) primer, i més tard un conjunt de sis homes format per Cayetano Julià (Comunitat Valenciana-Kelme), Remco Van der Ven (Bankiroloterij), Fernando Torres (Café Baqué), Barredo, Maarten Den Bakker (Rabobank) i Constantino Zaballa (Suanier Duval).

Aquesta desena d'homes serien els protagonistes de la fugida del dia, ja que arribaren a treure dos minuts a un grup gran que era controlat en tot moment per l'equip del líder. Tot l'Illes Balears es posà al capdavant de la persecució del grup capdavanter, tot i que entre ells no hi era cap corredor que pogués posar en perill el lideratge del bunyolí.

Poc abans d'entrar a Son Carrió i després de gairebé 80 quilòmetres de fugida, el grup gran agafava set dels fugats, mentre que Julià, Van der Ven i Den Beker mantenien encara un cert avantatge. Al final, la feina de Liberty Seguros i T-Mobile per situar els seus homes més ràpids a dalt del pòdium va donar els seus fruits, i l'avinguda del Ferrocarril de Manacor visqué un llarg i dispuat esprint. Amb un temps de 3:29:02 i una impressionant mitjana de velocitat de gairebé 46 quilòmetres/hora, Allan Davis travessava la línia d'arribada just per davant d'Erik Zabel i de Danilo Hondo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris