nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Toni Colom passa de les paraules als fets

El bunyolí ja és líder de la general després de disputar-se l'etapa reina, que acabà amb triomf de Valverde


Toni Colom ha passat de les paraules als fets. El corredor mallorquí, des del mateix dia que es materialitzà el seu fitxatge amb l'Illes Balears-Banesto, no s'ha cansat de repetir que aquest havia de ser el seu any. I ahir demostrà la seva fam de victòries en la tercera etapa de la Challenge, disputada entre Sóller i el Port de Sóller.

Colom, que diumenge ja havia obtingut el premi de la Combativitat, treballà de valent durant tota l'ascenció al puig Major per agafar Carlos García Quesada. A més, continuà estirant del seu grup durant la baixada. Així, es formà un nucli de sis homes que acabaria amb 46 segons d'avantatge respecte del gran grup.

El conjunt de sis efectius que encapçalà l'etapa l'integraven quatre corredors del Comunitat Valenciana -Alejandro Valberde, David Blanco, Ruben Plaza i Carlos García Quesada; un home del Liberty Seguros -Koldi Gil- i el mateix Toni Colom. Massa complicat per somiar a guanyar l'etapa, que hauria estat el més just. El vencedor va ser un Alejandro Valverde que havia arribat a l'Illa a les dues de la matinada.

L'esforç de Toni Colom va servir per posar un colofó brillant a l'etapa reina de la Challenge, que ja havia començat amb sorpresa. A la línia de sortida, amb la resta de 184 corredors, hi era el murcià Óscar Freire, que ja havia manifestat dilluns la seva voluntat inequívoca de no córrer ahir. Però pujà al final agafà la bicicleta per defensar el seu lideratge, tot i que sense sort. Els quatre ports de la jornada propiciaren diferents atacs, però el més sòlid va ser el protagonitzat per Jens Voigt, corredor del CSC. El ciclista danès coronà en solitari el coll de sa Batalla, on precedí Alejandro Valverde i David Fernández.

Voigt arribà a tenir més dos minuts d'avantatge, en passar per l'esprint especial d'Inca, però a la fi hagué de cedir davant l'empenta del gran grup. Mancaven quaranta quilòmetres per arribar al Port de Sóller i dos ports de muntanya per pujar.

Llavors foren Carlos García Quesada i José Àngel Gómez els qui intentaren un atac que fructificà. Al cap de pocs quilòmetres ja s'havien distanciat gairebé un minut de la resta. Però la parella d'escapats no duraria gaire. En el quilòmetre 128, García deixava Gómez i quedava tot sol al capdavant. El de Kelme ho va intentar fins allà on va poder, però la feina de Colom i del seu grup de cinc homes no va ser debades, i tot just començar el descens del puig Major absorbien García.

Al Port de Sóller, l'esprint entre aquests sis corredors va ser per a Alejandro Valverde, que amb tres homes més del seu equip com a companys de fuga, només hagué de lluitar per desfer-se del sempre batallador Toni Colom. Quaranta segons i busques després es viuria un segon esprint, amb triomf d'Erik Zabel per davant d'Allan Davis. Tots dos precediren un gran grup molt fracturat, i del qual anaren arribant corredors durant la mitja hora següent, si fa no fa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris