cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Blandin rep el segon siurell de plata

El menador de Manon de Godrel es proclamà vencedor de la segona edició del Prix des Baleares

Victòria Amengual. Enviada especial a París.
El Prix des Baleares va trobar ahir la seva continuïtat i, per segon any consecutiu, va succeir en el programa una de les cites més importants d'ahir dijous: el Prix de Chateaubriant. Frank Blandin, a regnes de Manon de Godrel, va ser el clar campió d'una segona edició del Prix des Baleares que va tornar a destacar per l'absència de cap autoritat de la nostra comunitat a la capital francesa.

Amb un total de 17.000 de pot i el gens mòdic premi de 8.500 euros per al guanyador, el Prix des Baleares va formar part ahir d'un dels escenaris més prestigiosos del trot europeu, però sense destacar especialment ni per l'emoció de la prova ni per una gran afluència de públic. Just el centenar d'aficionats mallorquins que ahir horabaixa ja havien arribat a Vincennes varen baixar fins a peu de pista per donar suport moral a una prova que, tot i dur el nom de la nostra comunitat, no tornà a comptar amb representació illenca entre els tretze participants.

Frank Blandin amb Manon de Godrel; A. H. Viel amb Maccoujnta du Surf i el gran J.M. Bazire amb Metisse de Varenne varen liderar la correguda en els seus primers metres. L'hegemonia del primer, emperò, no deixà lloc a dubtes i el pupil de la quadra AB Trot i entrenat pel mateix Blandin no es deixà avançar en cap moment dels 3 minuts 34 segons que durà la prova.

La cursa va començar molt lenta, amb una mitjana d'1.21.9 a falta de 1.500 metres i de 1.20.1 a la recta final. Fou precisament en el darrer mig quilòmetre quan Mina Phil, a regnes de L.M.David, intentà causar la sorpresa, però Blandin no es deixà sorprendre i, amb un temps d'1.19.20, Manon de Godrel es va erigir en el clar vencedor de la segona edició del Prix des Baleares.

Joan Duran, més conegut com a «Duga» i que ja du quinze anys desplaçant-se a París en motiu del Prix d'Amerique, fou l'encarregat de donar el siurell de plata a un Blandin satisfet per la victòria. Mina Phil hagué de conformar-se amb la segona posició, mentre que Maya de la Merite, Macumba Sport i Miss de Gautiers tancaven el cinquet vencedor respectivament.

Finalment, s'ha de destacar que el Prix des Baleares es tornà a realitzar ahir sota la modalitat de «a reclamer», segons la qual tots els seus participants estan a la venda.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris