cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Un passa més en l'aposta de Madrid 2012

Ahir es presentà el qüestionari requerit pel COI, on es destaca sobretot les noves infraestructures

L'Ajuntament de Madrid informà ahir que s'ha donat «una passa més en l'aposta olímpica» en presentar al Comitè Olímpic Internacional a Lausana el qüestionari que detalla el projecte madrileny, i afegí que es tracta d'un requisit imprescindible que han de complir les nou candidates i que recull els principals aspectes del projecte espanyol.

Així, es detalla que els principals punts a favor de Madrid 2012 són «les infraestructures, la xarxa de transport públic, l'experiència en l'organització de grans esdeveniments esportius i el suport unànim d'institucions i ciutadans».

Aquest document és l'eina de feina més important amb què comptarà la Comissió Executiva del COI per fer una primera selecció, el pròxim 18 de maig, entre les nou ciutats aspirants a albergar els Jocs de 2012: Madrid, Nova York, París, Londres, Moscú, Leipzig, Río de Janeiro, l'Havana i Istanbul.

El qüestionari, que el màxim organisme olímpic exigeix a totes les ciutats aspirants per organitzar els Jocs, és «una passa més en la carrera iniciada per la candidatura olímpica madrilenya». Consta de 25 preguntes i està redactat en anglès i francès, els dos idiomes oficials del COI.

L'Ajuntament explica els motius pels quals s'aspira a la celebració d'aquest esdeveniment esportiu i s'exposen les mesures de seguretat previstes, les característiques de la Vila Olímpica, el finançament, les infraestructures i el suport institucional i popular. El text es completa amb tres mapes i cinc taules que detallen la informació requerida pel COI.

Entre les característiques que converteixen Madrid en una ciutat idònia per complir la seva aspiració olímpica figuren els quatre anells de circumval·lació; la qualitat del metro i de la resta de transports públics; les línies ferroviàries d'alta velocitat; les possibilitats de Barajas, capaç de rebre aquell any 70 milions de passatgers; o la infraestructura hotelera, que comptarà aleshores amb 70.000 habitacions d'entre tres i cinc estrelles.

També s'indica que Madrid disposa «d'una gran oferta cultural i museística, una important capacitat d'atraure noves inversions i la seva condició de gran centre de negocis».

A més, es detalla que l'Ajuntament està construint «un important paquet d'infraestructures esportives, entre les quals destaquen l'Estadi Olímpic, el Centre d'Esports Aquàtics, el Palau dels Esports Felipe II, que acollirà la competició d'handbol i que serà inaugurat enguany amb els Europeus de pista coberta, el Centre de Tennis i el Pavelló Multiusos de la Casa de Camp». Es destaca la importància de la Fundació, presidida per Alberto Ruiz Gallardón.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris