lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Nani Roma es fa amb el lideratge

El català va fer una etapa perfecta, sumant el seu segon triomf en aquesta edició

L'espanyol Joan Roma (KTM) va aprofitar la vuitena etapa, disputada en territori maurità entre les localitats de Lligar i Tidjikja, per donar un cop en el Dakar i prendre el comandament a la classificació general de motos.

Després de la jornada de marató que va causar nombroses baixes dins de la caravana del Dakar en motos i cotxes, i es va cobrar en el camí les esperances d'alguns dels favorits al triomf, com l'espanyol Isidre Esteve (KTM) que es va deixar finalment gairebé deu hores, el dia d'ahir va viure l'exhibició de 'Nani' Roma.

Els 355 quilòmetres d'especial van tenir la seva trampa i van tornar a confirmar que estam davant d'un dels Dakar més durs de la història i que, quan s'està arribant al seu equador, amb prou feines en sobreviuran la meitat dels que van arrencar l'aventura el passat 1 de gener a França.

El desert de Mauritània va tornar a fer honor a la seva tradició de duresa i l'orientació i la navegació van ser claus per localitzar la ruta correcta sobre un terreny lent i molt tècnic. La tempesta d'arena, que va acompanyar els pilots al llarg de l'etapa, va fer que la major part dels participants es perdessin, fins i tot experts ja en la prova com Despres, en motos, o Jean-Louis Schlesser (Schlesser-Ford) i Ari Vatanen (Nissan), en cotxes, i s'acumulàs un gran retard en l'arribada a Tidjikja.

Roma va ser dels que millor va saber manejar-se en aquestes condicions tan extremes. El de Folgueroles va dur a terme una tàctica perfecta en què va optar per seguir el ritme dels francesos, Richard Sainct (KTM) i de Jean Brucy (KTM) a la primera part de l'especial, per atacar en els últims quilòmetres i esgarrapar uns valuosos minuts.

L'espanyol va realitzar una etapa perfecta, sumant el seu segon triomf parcial en aquesta edició, i guanyant gairebé vuit minuts molt valuosos sobre Sainct, guanyador l'any passat. El dia va tornar a suposar un nou garbell i així el primer a perdre's va ser el francès Cyril Despres (KTM), que sortia com a líder de Lligar i es deixava més d'una hora amb Roma i les seves opcions d'aspirar al triomf al llac Rosat.

Tampoc Sainct es va deslliurar dels problemes, ja que al quilòmetre 145 es va quedar encallat a l'arena i només la mà salvadora de Brucy li va permetre no cedir més temps, mentre que Meoni i Cox van quedar descartats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris