algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

València es farà un 'lifting' milionari

La capital del Túria rebrà més de 500 milions d'euros per invertir en infraestructures

La batlessa de València, Rita Barberà, anuncià durant la conferència de premsa oficial en la que es presentà la Copa Amèrica 2007 una inversió de 500 milions d'euros en infraestructures per a València, amb l'objectiu de condicionar la ciutat per acollir un esdeveniment d'aquestes característiques.

La gran part d'aquesta quantitat, avançà la batlessa, «serà sufragada pel Govern estatal». Les obres que es duran a terme en els pròxims mesos abordaran la nova construcció d'una dàrsena interior que donarà sortida directa a les embarcacions al camp de regates.

A més, es duran a terme les reformes necessàries en les instal·lacions del port per acollir els gairebé 20 equips que hi participaran, els iots que els acompanyaran i els més de 1.000 periodistes acreditats.

Barberà anuncià que es construirà un túnel subterrani com entrada d'accés al port per la part nord. Les inversions també es desviaran a l'aeroport, on es perllongarà «mig quilòmetre la pista» i es modernitzarà la terminal regional.

La batlessa pretén que la Copa Amèrica «no només sigui el gran esdeveniment esportiu que es disputi el 2007, sinó que vagi més enllà i deixi la seva empremta a València perquè la ciutat visqui de cara al mar».

El finançament d'aquestes obres correrà a càrrec del consorci que formen el Govern, la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament, amb un percentatge de participació d'un 40 per cent per als dos primers i un 20 per cent per al Consistori.

Emperò, Barberà féu una crida a la iniciativa privada. Per això anuncià que «el Govern central arribà a un acord al Consell de Ministres perquè la Copa Amèrica s'incorpori a la Llei d'Acompanyament dels pressuposts de l'Estat». La batlessa avisà que les empreses que col·laborin i contribueixin «obtindran uns beneficis fiscals, en base a la llei del mecenatge degut a l'excepcionalitat d'un esdeveniment que és d'interès públic», afegí Barberà, qui opinà que la Copa Amèrica suposarà un «impuls històric de projecció internacional per a València».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris