cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Qualitat per damunt de quantitat

Entre el 3 i el 25 d'abril més de 900 embarcacions competiran en aigües mallorquines


Primar la qualitat per sobre de la quantitat. Aquest és el missatge amb el qual ahir es va voler presentar la 35a Edició del Trofeu SAR Princesa Sofia de Vela, que es disputarà a la Badia de Palma entre els dies 3 i 25 d'abril. L'edició d'enguany comptarà amb una participació de més de 900 embarcacions de 45 països, i un any més se separaran les proves de vela lleugera de les de creuers, amb l'objectiu d'allargar els dies de competició. Entre el 3 i el 9 d'abril competiran les tretze classes (onze olímpiques i dos no olímpiques) que composen la vela lleugera, mentre que els creuers entraran en acció a partir del 22 i fins el 25 d'abril.

La regata, que torna a ser patrocinada per Madrid 2012, acostarà fins a Mallorca tot un seguit de campions mundials i europeus i també medallistes olímpics, justament quan manca poc més d'un any perquè se celebrin els Jocs Olímpics d'Atenes 2004. Aquesta qualitat de la qual gaudirà l'edició d'enguany fou especialment emmarcada en l'acte de presentació per Jaume Ensenyat. En opinió del president del Comitè Executiu de la regata, «limitant el nombre d'embarcacions participants aconseguirem guanyar en qualitat, que és el que volem aconseguir, per sobre de la quantitat».

La capella del Consolat va rebre la presència de les principals autoritats de les Illes, com són la batlessa de Palma, Catalina Cirer; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, i el president del Govern balear, Jaume Matas.

Tots posaren l'accent en la importància d'arribar a l'edició número trenta-cinc d'un trofeu «que s'ha convertit -va dir Matas- en un esdeveniment de gran prestigi a nivell internacional». El president de l'Executiu no va voler evitar «el que tots tenim en el subconscient», la no consecució de la candidatura de Palma a albergar la copa Amèrica. Matas assegurà que «tenim un camp de regates immillorable, i grans esportistes com Pepote Ballester, i seguirem fent feina per aconseguir dur a les nostres Illes grans esdeveniments d'aquest esport».

A l'interès esportiu se sumarà enguany més que mai l'interès mediàtic per la possible presència de Letizia Ortiz.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris