algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

El TSJIB desestima el recurs d'Acomam contra el Decret que regula el joc hípic

No hi ha impediment legal perquè la lototrot i els jocs de promoció siguin una realitat

La sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha desestimat el recurs presentat per l'Asociación de Comerciantes Operadores de Máquinas Accionadas por Monedas (ACOMAM) contra el decret de la Comunitat Autònoma 108/2001, de tres d'agost, segons el qual es regulen les apostes hípiques i els altres jocs de promoció del trot.

Acomam, en el seu recurs, assegurava que el Decret 108/2001 incorria en desviació de poder, «ja que declara que la seva finalitat és el foment del trot sense augmentar l'oferta del joc, però... la intencionalitat de l'Administració és augmentar l'oferta del joc burlant les restriccions legals... imposades per ella mateixa». Acomam considerava també que el decret havia de ser nul perquè vulnera el Reial Decret 444/97, ja que els jocs de promoció del trot no s'han inclosos en el catàleg de jocs. Finalment, el recurs considerava nul el decret per vulnerar el dret constitucional de llibertat d'empresa, «ja que els jocs creats incideixen en un joc existent, amb unes característiques idèntiques, com el joc de les màquines del tipus B».

La sentència emesa considera no provada la desviació de poder argumentada per Acomam, al temps que assegura que les restriccions legals a les quals al·ludeix el recurs es refereixen a l'explotació de màquines de tipus B i de les sales de bingo. Finalment, la sentència assegura que «el legislador no pot desconèixer el contingut essencial del dret a la llibertat d'empresa, però pot delimitar i regular el dret...».

Així mateix, la sentència és prou clara quan afirma que «el legislador es troba habilitat per a la implantació d'específics condicionants que limitin o impedeixin el desenvolupament de l'activitat que aquí es tracta». La sentència es refereix també a la no inclusió en el catàleg de jocs, previsió del Reial Decret 444/1977, de l'anomenada lototrot i recorda que el decret impugnat és una norma del mateix rang i posterior.

Així mateix, el Tribunal Superior recorda que en el decret impugnat es contemplava que les apostes i jocs del trot s'incloguessin en el Catàleg de Jocs de les Illes Balears. D'aquesta manera, ja ha quedat clar que el decret de la Comunitat que regula les apostes hípiques i els jocs de promoció del trot s'ajusta a la legalitat vigent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris