cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Gregorio Manzano: «Ens hem d'acostar més als àrbitres»

El tècnic s'alinea amb Mateu Alemany, però defensa que els jugadors protestin «en calent»

57302

Gregorio Manzano s'alineà ahir amb Mateu Alemany en l'aspecte arbitral.

T.MONSERRAT.


Gregorio Manzano es va sumar ahir a les paraules que va pronunciar el president del Reial Mallorca, Mateu Alemany, a la roda de premsa de dijous, en què se solidaritzava amb els àrbitres. El tècnic reconegué que està «d'acord amb el fons de les paraules», però també va recordar que els jugadors censuren les actuacions arbitrals després dels partits perquè estan en calent.

La proposta de Manzano per resoldre el problema arbitral, que tant afecta el Reial Mallorca en les darreres setmanes, és integrar un poc més els col·legiats dins l'entramat futbolístic: «En comptes de queixar-nos dels àrbitres, hem de solucionar el problema de fons. A mi m'agradaria que el col·lectiu arbitral estigués més unit als jugadors i als tècnics. Per exemple, estaria molt bé que es fessin dinars conjunts durant la setmana i hi hagués un acostament per conèixer-nos millor entre tots».

L'entrenador andalús va resumir la seva proposta assegurant que «s'ha de fer una passa endavant en el món del futbol perquè aquest esport sigui més just». «No val la pena fer feina en aquest ofici si he de pensar que Rodríguez Santiago vindrà aquest diumenge a fer la vida impossible, per exemple».

Així, doncs, segons Manzano «no hi ha persecució arbitral contra el Mallorca». «Vull pensar que Esquinas Torres no pretenia arruïnar-nos l'eliminatòria amb el penal que va xiular a Riazor -que significava l'1-3 per al Depor-, però hi ha una sèrie de fets evidents que demostren que els àrbitres ens han perjudicat, objectivament», va afegir el tècnic mallorquinista.

Manzano tornà a coincidir amb Mateu Alemany quan assegurà que «si el plantejament que s'ha fer per aconseguir beneficis és protestar, s'està adulterant la competició». A més, l'entrenador declarà que «s'ha de fer la passa perquè tots tinguem un comportament responsable i professional».

El Mallorca ha optat per la tàctica de donar suport als àrbitres i castigar els jugadors quan hagin comès una errada, com la que va significar l'expulsió de Lozano davant l'Atlètic o la de Pandiani davant el Reial Madrid, per posar-ne dos exemples. «Tots els diumenges la plantilla és advertida sobre les queixes als àrbitres. Abans de cada partit se'ls recorda que no han de protestar i que han de deixar treballar als professionals. És per això que aquells que són expulsats tenen també les seves sancions, tant per part meva com per part del club», explicà l'entrenador.

Després de tota aquesta exposició, Manzano va ser qüestionat per la seva famosa frase referida al cèlebre assistent Rafa Guerrero després del partit contra el Futbol Club Barcelona a Son Moix: «Té més perill que un mico amb dos pistoles». El tècnic llevà importància a la frase argumentant que és la seva manera de xerrar: «Que no s'interpreti com una frase insultant. Era una simple expressió per explicar que aixecava la bandera molt ràpidament. Jo ja vaig dir a Madrid que no tinc res en contra de Rafa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris