muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Mateu Alemany empra la pressió més subtil

Creu en l'honestedat dels àrbitres, demana la seva professionalització, però recorda les seves errades

78286

Alemany reclamà sancions dures i ràpides per als que parlen contra els àrbitres.

T.MONSERRAT.

La pressió més subtil. El president Mateu Alemany es declarà ahir absolutament segur de l'honestedat dels àrbitres, reclamà la seva professionalització, però recordà i enumerà les errades que ha patit el Reial Mallorca a les darreres jornades. Així mateix, assegurà que els àrbitres eren els menys culpables i explicà que no es pot consentir que s'insulti i es vessin calúmnies contra els col·legiats, al temps que mostrava la seva preocupació per la desprotecció que pateixen.

Alemany anuncià just començar la seva compareixença davant la premsa la seva voluntat d'abordar la qüestió arbitral i ho va fer. El president explicà que en els darrers desset partits de competició oficial -onze de Lliga i sis de Copa-, concretament des que l'equip jugà a Riazor a la Lliga, el Reial Mallorca ha estat perjudicat, i de manera reiterada, per errades arbitrals greus.

«Ens trobam que a vuit partits s'han produït errades greus i tres en què les equivocacions s'han valorat de manera distinta», explicà el president, que tot seguit reconegué que en el partit davant el Recreativo s'havia assenyalat a favor del Mallorca un penal que no existí.

«Quan es produeixen errades arbitrals de forma continuada, un rep pel carrer la sensació que els nostres aficionats estan molt enfadats... El més fàcil és que el president del club, i quedes beníssim, surti a carregar contra l'àrbitre... Es pensa que això produeix una pressió als àrbitres perque et compensin, perquè la gent els xiuli... Això és el que pensen molts clubs i actuen d'aquesta manera... I els àrbitres estan absolutament desprotegits. Qui els defensa? Qui els protegeix? Qui vetlla per la seva independència? Ningú... Ningú els defensa, ni els comitès, ni la Federació...», explicà Alemany.

El president reclamà la professionalització dels col·legiats, assegurà que són els menys culpables i demanà sancions immediates pels que els pressionen amb crítiques. «...És hora que es prenguin les mesures perquè aquesta competició sigui neta i equilibrada, i això passa perquè els jutges tenguin la independència màxima. I si se'ls vol exigir, han de ser professionals. Per què no són professionals? És un problema d'estructures. El que menys culpa tenen són els àrbitres. Necessiten protecció. Crec en la seva honestedat... El Mallorca es posiciona a favor dels àrbitres, perquè puguin desenvolupar la seva feina amb llibertat i independència», digué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris