muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El Reial Mallorca té préstecs del Grupo Z per valor de més de nou milions d'euros

Els crèdits es renoven de forma anual pel seu import total més els interessos generats

74626

Alemany no trobà l'estiu passat l'auxili del Grupo Z, com en altres ocasions, i hagué de recórrer a l'amic Bartomeu Cursach.

El Grupo Z, quan el Reial Mallorca més ho va necessitar, va fer diferents préstecs a la Societat Anònima Esportiva per garantir la seva supervivència. L'import total dels crèdits del Grupo Z al Reial Mallorca supera els nou milions d'euros (1.500 milions de pessetes). Diari de Balears ha pogut saber que els préstecs que deu el Reial Mallorca es formalitzaren amb Pantekar 3000 i Gestora de Medios Audiovisuales -ambdues empreses pertanyen al Grupo Z.

Pantekar 3000 va fer un primer préstec al Reial Mallorca durant la temporada 97-98 per valor de 650 milions de pessetes i, posteriorment, el crèdit s'amplià i el deute actual és de més de 6.760.000 euros (més de mil milions de pessetes). El segon crèdit el va fer Gestora de Medios Audiovisuals durant la temporada 1998/99 i en l'actualitat el deute del Reial Mallorca amb aquesta empresa és de poc més de 3.000.000 d'euros (500 milions de pessetes). La Societat Anònima Esportiva no paga, avui per avui, aquests préstecs, sinó que es renoven anualment per l'import total més els interessos generats.

El Reial Mallorca Societat Anònima Esportiva, com moltes altres empreses, ja siguin futbolístiques o de qualsevol altre caire, necessita sovint recórrer a préstecs per afrontar els seus pagaments. Anys enrere, en vida d'Antonio Asensio Pizarro, el Reial Mallorca no va haver de recórrer obligatòriament a entitats creditícies per afrontar el seus pagaments, sinó que el propi Grupo Z deixava a l'entitat els doblers necessaris per garantir la seva continuïtat i supervivència. En aquest sentit, la situació, des de la desaparició d'Asensio Pizarro, ha canviat substancialment en el Reial Mallorca.

El Grupo Z marcà noves directrius i des de fa ja uns anys, el president Mateu Alemany sap que no pot comptar amb la propietat alhora de cercar vies de finançament del club. Madrid exigeix al president Alemany autofinançament amb totes les conseqüències i ja no està dispost que el Grupo Z faci operacions creditícies amb el Reial Mallorca.

Així les coses, el president Mateu Alemany es va veure en dificultats l'estiu passat, quan hagué de recórrer a l'empresari Bartomeu Cursach perquè fes un préstec al Mallorca de 1.600 milions de pessetes. Per altra banda, el Grupo Z ja no financia el Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris