muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Les federacions reclamen més subvencions a Francesc Antich

Els manifestants denunciaren la «precarietat» que viu l'esport balear

Més subvencions per a l'esport. Aquesta és la reivindicació principal d'una mica més de trenta persones que, en representació de desset federacions, es manifestaren ahir davant del Consolat de la Mar en un acte organitzat per la Unió de Federacions. En concret, feren arribar el seu malestar a l'Executiu balear les federacions de patinatge, futbol sala, salvament i socorrisme, caça, pesca, colombofília, bàsquet, motonàutica, lluita, tir olímpic, karate, piragüisme, esports aeris, tir de fona, petanca, activitats subaquàtiques, hoquei herba i colombicultura.

Amb l'única excepció de la decisió de la Guàrdia Civil, de prohibir l'entrada al passeig marítim dels remolcs dels manifestants perquè «eren massa grossos», l'acte es va desenvolupar sense incidents. La protesta va començar amb l'amollada de coloms a les portes del Consolat com a símbol, segons va explicar el president de la Unió de Federacions, Miquel Pascual, de «la llibertat que volem tenir per poder demostrar que, si ens deixen fer feina en les mateixes condicions que a la resta de comunitats autònomes, podríem tenir una representació digna, tal com correspon a la nostra Comunitat».

El mateix Pascual va ser l'encarregat de lliurar el plec de reivindicacions mínimes, que segons el seu parer s'han de satisfer per evitar «la precarietat» en què viu l'esport balear, al director general de Presidència, Pere Fullana, el qual es va comprometre a parlar-ne en una pròxima entrevista amb Francesc Antich. En el manifest esmentat, que es farà arribar a la resta de grups parlamentaris de les Balears, perquè «la solució també ha de ser una cosa del futur», s'insta l'Executiu a firmar un «pacte insitucional perquè el manteniment de les federacions quedi fora de la lluita política».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris