muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

La Unió de Federacions clama contra el Govern

S'ha convocat una concentració dissabte a les 12.00 hores davant el Consolat de la Mar

La Unió de Federacions Esportives de Balears (UFEB) ha convocat una mobilització pel pròxim dissabte dia 15 a les 12.00 hores davant el Consolat de la Mar. L'UFEB pretén entregar al president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, un manifest que recull les reivindicacions mínimes que han d'assumir les administracions públiques per aconseguir un «esport balear digne». L'UFEB denuncia la falta d'atenció de les administracions públiques en les mancances, en mitjans materials, humanes i econòmiques que pateixen les federacions esportives de les Illes Balears.

Miquel Pascual, president de la Unió de Federacions, explicà ahir a Diari de Balears que «l'esport balear està cansat que no facin cas a les seves reclamacions històriques i que no hi ha millor moment per cridar l'atenció que l'actual».

Pascual recordà que les transferències esportives estan transferides al Govern. El plec de reivindicacions mínimes que es fa comptes entregar dissabte a Francesc Antich al Consolat recull la firma d'un gran pacte institucional entre totes les forces polítiques en representació al Parlament balear pel qual quedi fora de la lluita política el manteniment de les federacions i els desplaçament dels esportistes. Així mateix, es reclama un sistema definitiu de finançament, diferent del sistema de subvencions i ajudes cojunturals que asseguri el futur de l'esport balear i no depengui de la voluntat del que les atorga.

El plec de condicions recorda les manifestacions a Diari de Balears d'Antonio Diéguez, aleshores responsable d'Esports del Consell, a les quals assegurava que «amb un Govern progressista, els vols interinsulars estaran totalment subvencionats», al temps que es declara atònit davant les manifestacions d'UM condicionant el seu suport a un futur Govern a la lototrot.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris