muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Ibatur no subvenciona el Cinturó i deixa la cursa ben a prop de la desaparició

L'organització necessita els 30.000 euros que rebia de Turisme per subsistir

L'històric Cinturó Ciclista Internacional a Mallorca està en perill. Avui per avui, i malgrat que la tradicional prova -enguany compliria la seva 38a edició- està ja perfilada, l'organitzador Pepe Soria assegurà ahir a Diari de Balears que el Cinturó no podrà dur-se a terme si es confirma que Ibatur, com ha comunicat, retira la subvenció de cinc milions de pessetes -30.000 euros-.

«És el nostre major patrocinador i sense aquests doblers és del tot impossible organitzar la prova», explicà Soria, que així i tot es mostrà esperançat. Soria assegurà que el Cinturó, com és normal en aquestes dates, està pràcticament organitzat i explicà que, si finalment no es pot realitzar, les pèrdues seran importants. «És la prova més antiga del calendari ciclista balear i seria una llàstima que es perdés. En tot cas, mantenim els contactes oberts amb el Govern per intentar arribar a una solució», digué.

El Cinturó Ciclista Internacional a Mallorca està previst que es disputi del 2 al 6 d'abril. La primera de les etapes, com ja és tradicional, serà una cronometrada a la Platja de Palma. La segona jornada tindrà inici i final al Port de Pollença, mentre que la tercera etapa, considerada reina, començarà a Son Ferriol i finalitzarà a Cura. La quarta jornada del Cinturó comença i acaba a Santa Margalida, mentre que la darrera jornada s'iniciarà al Palau Municipal de Son Moix i acabarà al castell de Bellver. L'organització té assegurada ja la presència de la totalitat dels equips amateurs mallorquins, com també de distints conjunts peninsulars de primer nivell. A més a més, com és costum, prendran part a la prova -considerada la més important del calendari amateur espanyol- equips d'Alemanya, Rússia, Itàlia, França, Finlàndia i Dinamarca.

Andreu Canals, president de la Federació Balear de Ciclisme, es mostrà ahir preocupat davant la possibilitat que el Cinturó desaparegui. «Estic preocupat, malgrat que tenc esperances que finalment, d'una manera o una altra, el Govern doni suport al Cinturó Ciclista Internacional a Mallorca. Sempre he mantingut que és la prova més important del calendari balear, més i tot que la Challenge per a professionals. No es pot perdre de cap de les maneres. Som optimista i crec que s'arribarà a una solució», explicà.

D'altra banda, Tiffany Blackman, màxima responsable d'Ibatur, precisà que l'any passat ja havien pres la decisió i que informaren l'organització del Cinturó que enguany no rebrien cap tipus de subvenció de la Conselleria de Turisme. «És una decisió que es va adoptar en el consell de direcció d'Enturib i que respon a l'esforç promocional a l'exterior que s'està fent des de la Conselleria de Turisme. Patim, com tothom, de falta de pressupost. Els recursos són limitats», assegurà.

Respecte de la possibilitat de reconsiderar la decisió adoptada, Blackman fou taxativa i ho descartà per complet. «Es va adoptar una decisió i no es pot tornar enrere. L'any passat ja vàrem avisar l'organització», explicà.

Així les coses, ara les gestions de la Federació Balear de Ciclisme i la mateixa organització del Cinturó Ciclista Internacional a Mallorca confien que les negociacions iniciades amb Presidència donin resultat, a pesar que Diari de Balears ha pogut saber que serà difícil que des del Consolat es destinin cinc milions de pessetes a la prova ciclista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris