nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Els cinc jugadors del Barça implicats en el cas Hesperia seran indemnitzats

Un jutjat de Barcelona condemna Telemadrid a pagar 600.000 euros per vulnerar l'honor

El titular del Jutjat de Primera Instància número 43 de Barcelona ha condemnat Telemadrid i la web Micanoa a indemnitzar amb un total de 600.000 euros els cinc jugadors del Futbol Club Barcelona que presumptament participaren en «una orgia sexual» el 19 de gener de 2002 a l'hotel Hesperia de Madrid, la nit abans de jugar un partit de Lliga contra el Rayo Vallecano al Teresa Rivero.

La sentència considera que els demandats van cometre una intromissió il·legítima en els drets a l'honor i a la intimitat de Patrick Kluivert, Phillipe Cocu, Gabriel García, Gerard López i Dani García, per la qual cosa els ha condemnat a indemnitzar els futbolistes i que publiquin la sentència als informatius i a la web, respectivament. En concret, el jutge ha condemnat Micanoa i el seu director, Fernando Jáuregui, a pagar 20.000 euros a cada un dels cinc futbolistes, i Telemadrid a indemnitzar amb 100.000 euros cada jugador. La sentència justifica aquesta decisió afirmant que el canal televisiu té una «capacitat de difusió incomparablement més gran».

Els jugadors havien reclamat 2'5 milions d'euros a cada un dels dos mitjans de comunicació. El jutge ha desestimat totes les al·legacions dels dos mitjans de comunicació que, entre d'altres extrems, asseguraren que la informació era verídica i que no s'havien publicat els noms dels jugadors.

Això no obstant, la sentència assenyala que perquè no es violàs el dret a l'honor i a la intimitat dels jugadors s'havia d'haver demostrat que la informació era verídica. «Quan la informació no és veraç no existeix dret a comunicar-la i qualsevol agressió a l'honor o a la intimitat és il·legítima», afegeix el veredicte. El jutge considera que «no existeix el menor indici que permeti afirmar la veracitat de la notícia», encara que «tampoc la seva no-veracitat», però entén que els mitjans de comunicació havien d'haver provat els fets, cosa que no van fer.

Tanmateix, com que la informació no ha estat acreditada, «s'ha de concloure que el dret a comunicar informació no pot emparar els demandats», assenyala la sentència, que afegeix que la informació facilitada «no compleix el requisit constitucional de veracitat». De fet, durant la vista oral, celebrada el passat 21 de gener, ni el canal autonòmic madrileny ni el diari digital no van aportar proves per demostrar que la presumpta orgia s'hagués produït, mentre que els jugadors sempre ho han negat rotundament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris