algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Suport del Parlament al món del trot

Tots els partits aproven instar el Govern a solucionar el finançament del sector

T. GARCIES. Palma.
Tots els partits representats al Parlament balear sense cap excepció es varen comprometre públicament a desbloquejar la situació en què es troba el finançament del mon del trot i del cavall.

Així ho feren aprovant per unanimitat una moció presentada pel Partit Popular en la qual es demana al Govern balear que en un termini de dos mesos presenti un sistema de finançament definitiu del món del trot.

La moció dels populars plantejava inicialment que es donàs només un termini de 15 dies a l'Executiu per aportar-hi una solució, però finalment es pactà un temps més llarg després que Unió Mallorquina així ho proposàs.

El diputat conservador, Jaume Font, va suggerir que aquest finançament no es reguli com a ajudes esportives, perquè si no suposaria un greuge comparatiu amb els clubs d'altres esports, sinó que es plantegi des del punt de vista que «el trot és l'esport nacional i suposa un sector estratègic per al món rural».

Font considera que «s'ha perdut massa temps xerrant durant els dos darrers anys sense donar una solució».

Malgrat que tots els partits votaren a favor de la proposta, dins del Pacte de Progrés es posaren en evidència les posicions discrepants en aquesta qüestió que defensen UM i el PSOE.

El diputat d'UM, Miquel Nadal, ressaltà la importància de cercar un sistema estable i definitiu per al trot per tal que aquest món no depengui de les subvencions agràries.

Nadal va indicar també que aquest sistema de finançament beneficiaria els altres esports, perquè el Consell estaria alliberat de l'actual esforç econòmic que fa i podria dedicar més doblers a altres modalitats esportives.

Per part dels socialistes, Salvador Cànoves manifestà que cap esport no disposa d'un sistema de finançament definitiu, sobretot quan és professional. Així ho comparà amb el futbol, on tot i els contractes per televisió cap equip no cobreix el seu pressupost.

Cànoves expressà que el PSOE va ser el pioner en la creació d'una travessa hípica d'apostes, però no basta un sistema amb apostes externes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris