nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El Comitè de Disciplina Esportiva fa comptes inhabilitar Borràs del Barrio

Hi ha unanimitat en considerar la sanció com exagerada, però la Llei de l'esport no deixa altra sortida

91342

Antoni Borràs del Barrio està ara disposat a renunciar al futbol sala de bona gana.

Els membres del Comitè Balear de Disciplina Esportiva fan comptes inhabilitar Antoni Borràs del Barrio i la seva junta directiva a perpetuïtat. La resolució encara no s'ha produït, però Diari de Balears ha pogut saber que els membres del Comitè no veuen, ara per ara, altra sortida que la inhabilitació. En tot cas, la resolució està pendent d'una darrera i definitiva reunió. La Llei de l'esport, en aquest sentit, és prou clara i deixa sense marge de maniobra als membres del Comitè Balear de Disciplina Esportiva, que no tenen altre remei que inhabilitar Borràs del Barrio i la seva junta directiva. José Luis Ruiz, president de la Federació Balear de Futbol Sala, denuncià mesos enrere a la Direcció General d'Esports que la Federació de Futbol incomplia una resolució anterior del Comitè Balear de Disciplina Esportiva.

El conflicte de competències "la Federació de Futbol organitza competicions de futbol sala" semblà quedar resolt de forma definitiva, quan el vint de juliol del 1999 el Comitè Balear de Disciplina Esportiva decidia que «la Federació Balear de Futbol Sala és l'única federació esportiva balear per regir el futbol sala en l'àmbit de la Comunitat Autònoma». El Comitè, alhora, concedia la competència de totes les competicions estatals i internacionals a la Federació Balear de Futbol. La resolució de juliol del 99 explicava també que «la Federació Balear de Futbol ha de limitar-se a exercir funcions delegades per la Reial Federació Espanyola de Futbol, pel que es refereix a la modalitat de futbol sala...».

El passat estiu, a la vista del que des de la Federació Balear de Futbol Sala és considerat com un greu incompliment de la resolució del Comitè Balear de Disciplina Esportiva, José Luis Ruiz va registrar una denúncia a la Conselleria de Benestar Social, dirigida a la directora general Joana Maria Petrus.

En el seu escrit, José Luis Ruiz denuncia que la Federació Balear de Futbol organitza i controla una competició denominada 1a Divisió nacional B "grup balear", que està formada exclusivament per clubs de Mallorca. La denúncia recull també l'existència d'una competició anomenada 2a Divisió nacional «B», que també està formada únicament per equips de Mallorca. Ruiz demanava també la inhabilitació a perpetuïtat d'Antoni Borràs del Barrio i tota la seva junta directiva, en considerar una falta molt greu l'actuació del president de la Federació Balear de Futbol, ja que incompleix una resolució del Comitè Balear de Disciplina Esportiva. És la mateixa Llei de l'Esport la que tipifica aquest tipus de falta com a molt greu.

Diari de Balears ha pogut saber que entre els membres del Comitè Balear de Disciplina Esportiva, hi ha unanimitat en considerar que Borràs del Barrio i la seva junta directiva han de ser inhabilitats amb la llei en la mà.

L'article 76, de la Llei de l'esport balear del 21 de febrer del 1995, cataloga d'incompliment molt greu «la no execució dels acords del Comitè Balear de Disciplina Esportiva». Així mateix, en el punt segon del mateix article recull la «inhabilitació a perpertuïtat» com a sanció possible.

Diari de Balears ha pogut saber que el propi Antoni Borràs del Barrio ha parlat als darrers dies amb la directora general d'Esports Joana Maria Petrus interessant-se sobre la resolució del Comitè Balear de Disciplina Esportiva. Petrus, evidentment, no va fer altra cosa que confirmar a Borràs del Barrio que el Comitè era un òrgan del tot independent i que res no en sabia de la possible resolució. Així i tot, li va fer saber que considerava injust que es pogués inhabilitar qualsevol president o directiu a perpetuïtat, ja que considera que totes les sancions han de tenir un termini de prescripció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris