nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El Pacte complirà el compromís més esportiu

La selecció balear debutarà dissabte contra Malta amb el suport de la totalitat de les forces polítiques

84878

Borràs i Antich presentaren a principis de desembre Serra Ferrer com a seleccionador.

Cita amb la història. Dissabte que ve, el futbol de les Illes Balears se'n va de festa, de festa grossa. L'estadi de Son Moix acollirà a partir de les 21.00 hores el debut de la selecció balear absoluta contra Malta. Es tracta d'una vella pretensió de la Federació Balear de Futbol i de la classe política mai no convertida en realitat. PSIB-PSOE, PSM-Entesa Nacionalista, Esquerra Unida, Els Verds i la Coalició d'Organitzacions Progressistes de Formentera rubricaren després de les eleccions autonòmiques de l'any 99 l'anomenat Pacte de Progrés, que contemplava com a única aportació novedosa en matèria d'esports el foment de les seleccions balears.

«El Govern de les Illes Balears donarà suport a la constitució de seleccions esportives balears i fomentarà la seva participació en competicions exteriors», diu textualment l'acord rubricat. Però des de l'any 99 i fins avui just s'han succeït intents frustrats un rere l'altre. El debut de la selecció balear semblava ja una quimera, un compromís que no s'aconseguiria complir, quan es concretà el partit davant Malta.

El debut de la selecció balear és fruit dels consens, ja que la totalitat de les forces polítiques de l'arc parlamentari han mostrat el seu suport a la iniciativa en distintes ocasions. Era evident que els partits polítics integrants del Pacte de Progrés avalarien el debut davant Malta, però era més complicat endevinar quina actitud adoptaria el Partit Popular.

Diari de Balears ha constatat en distintes ocasions el parer de batles i parlamentaris, i sempre hi ha hagut unanimitat a l'hora de valorar positivament el debut de la selecció. En aquest sentit, el regidor de l'Ajuntament de Palma Gaspar Oliver o el diputat popular Antoni Pastor manifestaren dies enrere la seva intenció de presenciar el partit en directe i d'acudiren a l'acte de presentació.

El partit, de caràcter amistós -no pot ser d'altra manera- compta amb nombrosos al·licients de caire esportiu. La Federació Balear de Futbol nomenà Serra Ferrer seleccionador, que deixà clar des del primer moment que el debut havia d'estar obligatòriament envoltat de seriositat. Els millors futbolistes de les Illes Balears seran presents dissabte a Son Moix, malgrat que el simbolisme no ha estat exempt de la llista confeccionada per Serra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris