nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Alexis Cabrera s'adjudica el Tercer Torneig Internacional de Manacor

Joan Gayà, sisè, fou el primer mallorquí, per davant de l'argentí Javier Minzer


Alexis Cabrera, com apuntaven tots els pronòstics, s'adjudicà la tercera edició del Torneig Internacional d'Escacs de Manacor. D'extraordinària es pot qualificar l'actitud de l'Ajuntament de Manacor i, més concretament, del seu Patronat Municipal d'Esports de recuperar aquest torneig que ja s'havia disputat els anys 1992 i 93 amb triomfs respectius d'Àngel Martín, MI, i del GM anglès Mark Hebden.

Els 9 jugadors que integraven la llista d'aquesta tercera edició, disputada als locals de S'Agrícola el dia 13 de desembre, feren servir tot tipus d'obertures, defenses i una gamma d'estratègies teòriques que meravellà els assistents. Però, sense cap dubte, els moments més emocionants eren sempre els darrers minuts: les partides es disputaven en 10 minuts per jugador, i això va permetre veure la solvència i la capacitat de retenció dels millors. Així el màxim favorit, Alexis Cabrera, no fallava i tenia sempre avantatge de temps, i això provocava que els seus rivals s'haguessin d'arriscar, amb l'augment subsegüent d'errades.

El mestre internacional A. Cabrera, cubà de naixement però que des de fa un any representa Colòmbia, guanyà 6 de 8 partides i va fer taules dues vegades, una davant de l'italià Fernando Braga, el qual aconseguí el sotscampionat. Només va perdre la primera partida per dificultats de temps davant Mònica Calzetta, fet que va influir en la seva lluita pel títol, mentre que el tercer joc va ser per al portuguès José Pinheiro.

Dels participants mallorquins, el flamant campió de Mallorca Alejandro González sols aconseguí taules amb la campiona d'Espanya, Mònica Calzetta; mentre que el manacorí Joan Gayà, MB, aconseguí la sisena posició per davant de l'argentí Javier Minzer, MI, i és destacable la derrota que infligí a Sergio Estremera, MI. S'ha de ressenyar la feina del director del torneig, el mestre balear Joan Pedro Cerrato, que ha sabut estar a l'altura de la competició. De fet, no hi falta cap detall: un bon cartell i una sala digna.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris