muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Victòries de Hillary Koech i Janina Malska

Els mallorquins Miquel Capó i Melina Sagrera s'imposaren amb autoritat en la mitja marató

La polonesa Janina Malska, nascuda fa 32 anys a Olkusz, s'ha convertit en la primera atleta que ha inscrit el seu nom per quarta vegada en la llista de guanyadores de la Marató Internacional de Calvià, amb un temps de 2.48.18 hores. L'etíop Mulugeta Serbessa no pogué complir el seu objectiu, ja que entrà quart i el kenyià Hillay Koech, de 25 anys i nascut a Batalana, amb un millor registre de 2.14 a la marató, se n'adjudicà el triomf, amb un temps de 2.22.06.

Els registres dels vencedors d'ahir quedaren lluny dels rècords de la prova, en poder del cubà Radamés González (2.13.08) i la russa Lynbok Klokhko (2.34.46) des de l'any 1988. A pesar dels registres, només els quatre primers homes i la primera dona reberen premis, en metàl·lic. Els dos vencedors s'embutxacaren 1.200 E.

En els primers quilòmetres, s'escapà un grupet de sis corredors: els polonesos Pelo i Przybyla, el kenyià Koech i l'etíop Serbessa, participants en el marató, juntament amb els dos atletes del Metalnox-Calvià, Miquel Capó i Joan Antoni Escamilla, que disputaven la mitja marató.

Pasant per Santa Ponça la primera vegada, Miquel Capó deixà els quatre estrangers enrere, mentre el seu company d'equip Escamilla anava cedint terreny, seguit d'un altre trio d'atletes balears, inscrits en la distància curta, Cirilo Jiménez (Metalnox), José Serrano (Standingpalma.com) i Juan Zarate (Toni Peña). El corredor pobler entrà amb avantatge a meta, seguit dels altres participants illencs.

Melina Sagrera (Toni Peña) dominà la mitja marató de les dones i arribà al poliesportiu de Magaluf amb un temps d'1.24.11 h, per davant de les seves companyes d'equip Mònica Salvador i Maria Antònia Sancho.

En passar per segona vegada el Western Park el grup de quatre escapats de la marató tenia més de cinc minuts d'avantatge respecte de l'anglès Lund, mentre que la polonesa Malska es col·locava sisena de la general, amb una gran diferència sobre l'alemanya Benöhr i sobre la polonesa Turczyn.

Entre el Toro i Santa Ponça l'atleta kenyià va forçar el ritme. El primer que va quedar enrere va ser el guanyador de l'edició anterior, Serbessa. Després, el polonès Pelo. 20 segons separaven Koech de Przybyla, en sortir de Santa Ponça. I aquesta separació es va mantenir en arribar a Palmanova. En els darrers quilòmetres el polonès s'esforçà, però sense poder neutralitzar l'escapada del corredor africà. Quatre segons li faltaren a meta per aconseguir-ho.

Joan Antoni Jaume (Montuïri 91.8), sisè, fou el primer dels participants balears, seguit de Tomeu Riera, setè; Jordi Bardaji (Portitxol), vuitè; i Tolo Fiol (Metalnox), desè.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris