muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

Campionat de Mallorca González, doble campió de Mallorca

El jove jugador s'imposà en juvenils i en absolut, en aquest cas després d'una maratoniana partida


Gairebé sis hores necessità Alejandro González per guanyar el Campionat de Mallorca i per aconseguir en menys de 24 hores la doble corona de Mallorca (campió juvenil). L'horabaixa del 7 de desembre serà difícil d'oblidar en el món dels escacs mallorquí i al poble de Maria, ja que possiblement va veure néixer un gran jugador. González va suportar la pressió de ser el darrer jugador que finalitzà el campionat sabent que el seu rival, Lester Tattersall, ja feia més d'una hora que havia guanyat.

Aquest factor l'abocava a l'obligació de guanyar per aconseguir el títol, fet que el motivà i li donà ales per a un final de partida èpic, sense errades i amb el seguiment de més de quaranta persones que observaven detingudament com treia partit del petit avantatge d'un peó, aconseguit a mitjan joc, i de l'estudi estratègic i valent amb el seu cavall enfront de l'alfil de l'alcudienc Biel Vallespir, que va vendre molt cara la derrota lluitant fins a la jugada 83a, en la qual abandonà davant del final minuciós i ple de coratge del nou campió, que rebé l'ovació d'un públic que atònit i amb un silenci sepulcral passà a un esclafit d'aplaudiments com a homenatge al nou campió i a la meravellosa partida.

Lester i Toni Pont acompanyaren González al podi i seran els tres representants de Mallorca en el Campionat de les Balears. A la part baixa de la classificació quedaren el retirat Alejandro Martínez i Santiago Andreu, que en el darrer instant de la jornada fou superat per Alfredo Pulido, el qual amb la victòria davant de José Oneto se salva del descens. A Primera, inqüestionable el títol d'Arturo González, que realitzà un campionat impecable: 7'5 de 8 punts. A Segona, Alejandro Gómez derrotà el líder Gabino Suau i es proclamà campió. A Tercera, com era de preveure, va quedar campió Roberto Vidal amb set punts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris