algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Sampol: «El debut de la selecció balear no pot quedar reduït a un acte folcklòric»

El vicepresident del Govern assegura que li agradaria poder veure un Illes Balears-Escòcia a un Mundial

El vicepresident del Govern de les Illes Balears i president d'Entesa Nacionalista Pere Sampol està satisfet pel debut de la selecció balear. Veu l'enfrontament futbolístic com alguna cosa més que un simple partit de futbol i no dubta a reivindicar la presència de la selecció nacional de les Illes Balears als Mundials de futbol o als Jocs Olímpics.

-Ja era hora...
-Pareix que la descentralització política en el camp de l'esport era un tabú. És una gran notícia, malgrat que sigui un partit amistós, que la selecció de futbol de les Illes Balears debuti amb un compromís internacional.

-I aquest primer partit neix amb el consens i el suport de totes les forces polítiques.
-Ja està bé que aquesta primera passa tengui consens polític. Ara, ha de ser una primera passa que ha d'evolucionar cap a una vertadera selecció nacional de les Illes Balears. Això vol dir amb capacitat i possibilitat de poder competir a les competicions a nivell internacional, tal com fan les seleccions d'Escòcia, de Gal·les o Irlanda del Nord. M'agradaria poder veure algun dia no molt llunyà en un Campionat del Món un partit entre la selecció de les Illes Balears i Escòcia, per exemple.

-No hi ha així recels al suport del Partit Popular?
-És positiu. M'imagín que ja no estarien d'acord amb els plantejaments més polítics i que tenen un abast molt més gran que feim des del PSM. En tot cas, que la selecció de les Illes Balears neixi amb consens és positiu. A mi, el que m'alegra moltíssim és que aquest primer partit sigui amb un estat germà de les Illes Balears, com és Malta. Té uns lligams històrics amb les Illes Balears molt importants. El primer cavaller de l'Ordre de Sant Joan de Malta va ser un mallorquí, Nicolau Cotoner. Des del Govern de les Illes Balears tenim una relació molt estreta amb Malta, fins i tot tenim una persona allà per assessorar-los de cara a la gestió dels fons estructurals. També tenim convenis de col·laboració amb matèria culturall... I, a més a més, és un arxipèlag-estat.

-Però la política esportiva de l'Estat no va en aquesta línia.
-Els vents que bufen a nivell de l'Estat espanyol és de retorn cap als sistemes centralistes. Precisament, a les Illes Balears, curiosament, s'està reforçant la consciència de pertinença a un poble. De cada vegada hi ha més gent que considera que hem de tenir més autonomia i que les Illes Balears s'han d'autogovernar. Això significa que, en tots els camps, fins i tot a l'àmbit esportiu, les Balears han de tenir una representació pròpia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris