algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Nadal supedita el suport d'UM després de les eleccions que s'accepti la lototrot

Assegurà que la proposta del joc hípic serà inclosa en el programa electoral

El diputat Miquel Nadal garantí ahir que Unió Mallorquina durà en el seu programa electoral la lototrot i explicà que qui vulgui pactar ja sabrà el que ha de fer. Nadal explicà que la clau la tenen els ciutadans i que al maig decidiran si volen un sistema de finançament estable i definitiu per al món del trot o volen una altra cosa.

Nadal començà aclarint que Unió Mallorquina no ha canviat de posició i recordà que sempre es donarà suport «a les propostes que es facin des del sector del trot per tal de trobar un sistema de finançament estable i definitiu». Recordà que UM havia presentat una moció en aquest sentit a la conclusió del darrer debat sobre l'estat de l'autonomia i que s'aprovà per unanimitat.

Nadal assegurà que dins el Consorci del Joc Hípic s'hi poden trobar solucions i explicà que es podia obrir el procediment negociat o convocar un nou concurs. Nadal posà especial esment a deixar clar que des del Consell de Mallorca i Unió Mallorquina s'havia apostat per la lototrot i els jocs de promoció del trot, i llegí un bocí de l'acta de la reunió de la junta rectora del Consorci, quan es decidí no obrir el procediment negociat. Nadal va fer memòria i recordà que Maria Antònia Munar, Antoni Pascual i Nicolau Tous havien optat per obrir el procediment negociat i que havien estat els tres representants del Govern els que ho havien impedit.

El diputat nacionalista, així mateix, assegurà que el trot no pot dependre només de les ajudes de les institucions, malgrat que assegurà que des que governa Unió Mallorquina el Consell ha fet un important esforç amb el món del trot. Així i tot, Nadal explicà que el Consell no pot assumir de manera indefinida aquestes ajudes.

Nadal insistí que el trot necessita un sistema de finançament estable i definitiu i indicà que des del Consell s'hi havia trobat una solució amb la lototrot i els jocs de promoció del trot. Apuntà que, a pesar de saber que les competències eren del Govern, hauria estat senzill autoritzar el Consell. Nadal afirmà que «el Govern va considerar que era millor crear un Consorci» i així es va fer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris