cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Illesport serà avui una realitat amb la signatura dels desset convenis

La Fundació destinarà 1.140.000 euros a tots els clubs que participen en el projecte

La Fundació Illesport farà avui la seva passa més important des que va néixer la idea: els 17 clubs que entren dins el projecte signaran aquest dematí (11.00) al Consolat de Mar amb el president del Govern balear, Francesc Antich, el conveni de col·laboració amb la Fundació per la present temporada 2002/03. El Govern destinarà 1.140.000 euros per subvencionar aquests 17 equips que participen en categories estatals dels seus respectius esports: bàsquet, voleibol, futbol sala i futbol femení.

El repartiment de les subvencions s'ha distribuït segons les necessitats de l'esport i, sobretot, de la categoria que ocupin. D'aquesta forma, els conjunts que rebran una major subvenció seran els dos integrants de la categoria de plata del bàsquet espanyol (LEB): Drac Inca i Coinga Menorca, que podran disposar de 240.000 euros (40 milions de pessetes). Finalment, els dos equips que en un principi eren reticents a firmar l'acord amb la Fundació Illesport, el Bàsquet Muro (de la Lliga EBA) i el CV Pòrtol (de la Superlliga ACEVOL), han solucionat les seves discrepàncies amb el Govern i estaran presents avui a l'acte de signatura del conveni.

Els clubs rebran una quantitat inicial estipulada en el conveni individual de la Fundació amb cada entitat (indicada en el gràfic que acompanya aquesta notícia) que podrà augmentar segons una sèrie d'incentius fixats. Els criteris que segueixen aquests incentius són: nombre de viatges, foment de l'esport base, resultats esportius, contribució a l'obtenció d'espònsors per a la Fundació, bona gestió... Destaca també el fet de repescar jugadors mallorquins que estiguin juguant a la Península o incorporar-ne des del filial al primer equip. Un altre dels punts importants d'Illesport són els terminis de pagament de les quantitats, tots ells al 2003: el primer termini, en què es donarà el 60 per cent, abraçaria del 15 de gener al 15 de febrer, el segon (20 per cent), va del 20 de març al 10 d'abril, i el tercer (20 per cent), del 10 al 30 de juny.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris