algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Sanromán: «Sabem quin és el problema i la solució»

El preparador físic del Reial Mallorca, Zósimo Sanromán, es mostra convençut que sortiran del pou

41240

Ahir dematí els jugadors mallorquinistes ja s'entrenaven.

P.B.

La humiliació patida dissabte a Pamplona ha fet tornar els fantasmes al Reial Mallorca, que ha vist com la millora experimentada davant Rayo i Arsenal ha quedat en un no-res davant el naufragi en El Sadar. Multitud de problemes sacsegen l'equip mallorquinista, i afecten el cap i el físic. Zósimo Sanromán, el preparador físic que Kresic ha duit amb ell, analitza quin és l'estat en què ha trobat el Mallorca, l'herència de Krauss i Dressner. Hi veu problemes, i assegura que tenen solució. Zósimo indica que «el fet que l'equip està malament és inqüestionable, i una dada ho confirma: jugàvem la Champions, i ja no hi som, i estam en el lloc 18è de la Lliga. Si nosaltres hem vingut aquí és perquè l'equip està malament». A l'hora de cercar les claus de la crisi mallorquinista, el preparador físic aclareix que «el rendiment sempre depèn de molts factors. És difícil dir si hi influeix més el físic, el psicològic... és tot un compendi íntimament relacionat. Amb el temps que duim aquí ja sabem quin és el problema, i estam treballant per solucionar-lo, però entendreu que a allò que passa en casa d'un, no li donarem publicitat».

Zósimo afegeix que «l'equip vol estar bé, però és obvi que està malament de rendiment. Els motius que estigui malament són físics, psicològics, tàctics... molts de factors íntimament relacionats. Ho torn a repetir: sabem on és el problema, i crec que en tenim la solució. I els futbolistes saben quins són, i tenen una lluita interna amb ells mateixos per superar-ho. Ells "i nosaltres" són els primers que volen dur això endavant. Tenen voluntat de solucionar-ho, que és el més important, i això farà que anem endavant, segur». Amb la dinàmica dolenta de resultats que ha passat el Reial Mallorca, i que el té situat a la zona baixa de la Lliga, Zósimo apunta que aquesta situació també passa factura als jugadors: «En el futbol quan les coses van bé, un es mostra més desimbolt, i quan van malament, hi ha molta més pressió i estrès, i això et cohibeix i inhibeix».

L'aspecte físic de l'equip mallorquinista és un dels més qüestionats, i el màxim responsable ara d'aquest apartat és Zósimo, que afirma que «en aquest equip hi ha dos grups de feina molt definits: un, dels qui tenen una càrrega competitiva molt gran, i que no tenen càrrega física als entrenaments perquè no en poden tenir; i altres que no tenen aquesta càrrega competitiva, però que tampoc no es poden entrenar gaire perquè hi ha hagut molts viatges i partits. Hi ha tècnics que fan rotacions, i altres que just canvien quan falla algun dels 11. Nosaltres? L'entrenador és partidari de triar els jugadors adequats per a cada partit».

El partit davant el Panathinaikos serà el darrer que disputi el Mallorca en la Lliga de Campions. A partir d'aquí, seran dues setmanes sense competició entre setmana "després hi ha Copa i, possiblement, UEFA. Aquest període de temps anirà molt bé «perquè en alguns casos ens servirà per recuperar-nos degudament, i en altres per augmentar el nivell. Estam desitjant tenir aquestes dues setmanes per fer coses que encara no hem pogut fer». Finalment, Sanromán va voler destacar la figura d'alguns jugadors amb problemes físics: «A Nadal i a Niño els han d'aixecar un monument, perquè ajuden l'equip. La gent és normal que es frustri amb el resultat, però han de tenir en compte que no estan en plenes condicions i estan estirant tots el carro».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris