lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Palma es queda sense Mundial

Cort no ha proporcionat els terrenys per construir un estadi

La Federació Balear de Rugbi (FBR) no podrà ser subseu del Mundial femení de l'any 2003, un esdeveniment que esperava organitzar per donar un fort impuls a un dels esports minoritaris de les Illes, perquè no s'ha pogut construir cap estadi en el termini reglamentari. L'Ajuntament de Palma inicià fa dos anys les converses amb el Consell Superior d'Esports (CSD) perquè l'organisme del Govern espanyol concedís a la capital balear ser subseu del Mundial 2002, a canvi de subvencionar la construcció d'un estadi perquè es pogués acollir.

Cort garantí que es podria construir un estadi de rugbi als terrenys de Son Fuster, on s'estaven fent ja tres camps de futbol. Les bones intencions del departament d'Esports, però, foren aturades per Urbanisme, que no desitja que es construeixi un estadi per la condició de «zona rústica» que té el terreny.

Després de moltes reunions entre la Federació, la Regidoria d'Esports i la Direcció General d'Esports per solucionar el tema, el president de la FBR, Diego González, assegura que estan cansats perquè les autoritats «han jugat al desgast». Finalment, després d'una recent visita del seu president, la Federació Espanyola va decidir atorgar la subseu a Aragó, que ja té un camp preparat. Com a contrapartida, el camp dels Prínceps d'Espanya, única instal·lació on es poden disputar partits de rugbi, podria acollir l'any vinent, concretament el dia 12 de febrer, un Espanya-Escòcia corresponent al torneig Sis Nacions femení.

Ara, el projecte més immediat de la FBR és participar en l'organització del Mundial del 2005, que aquest any es disputarà a Argentina, a Mar de la Plata. La candidatura argentina va guanyar l'espanyola per només un punt, i per això, Diego González creu que la Federació Internacional «està en deute amb Espanya». Això sí, per poder formar part del Mundial absolut del 2005, les Balears necessitaran un estadi en condicions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris