algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Diluvi triomfà amb rotunditat en el Gran Premi del Criador dels Cinc Anys

La bona estratègia de Rotger conduí el cavall de Muro a la victòria sense grans dificultats

L'hipòdrom de Son Pardo tornà a viure una jornada de gala davant una de les cites més importants de la temporada, el Gran Premi del Criador dels Cinc Anys-Memorial Tomeu Estelrich, la prova amb la dotació en premis més gran de tota la temporada. Les dues semifinals de la prova estaven programades com les dues primeres corregudes de la tarda, la primera a les 16.30 i la segona vint minuts més tard, per disputar la final en la sisena correguda, donant temps a la recuperació dels participants. La primera semifinal va ser per a Detroit Hanover, que amb molts de problemes aconseguí creuar primer la línia d'arribada. Una desmuntada en la sortida provocà que haguès de patir més del necessari per remuntar els metres perduts i acabar amb un temps d'1.18, per davant de Dafnis GS, Duncan Power i Distan M, en la més ràpida de les semifinals.

L'altra semifinal va ser més lenta, el guanyador aturà el cronòmetre quan marcava un temps d'1.18.3. Diluvi superà Deninet Star, Devorador Maó i Didy Blai, que també aconseguiren passar a la final. Però el fet que la seva semifinal fos més lenta no privà Diluvi de fer-se amb la victòria final. El cavall de la quadra de cas Panarer robà tot el protagonisme de la tarda i a mans del seu menador habitual, Joan Carles Rotger, sumà al seu gran palmarès una altra de les proves importants del calendari i amb un temps d'1.16.7 en els 2.100 metres trencà el rècord de la prova i marcà el millor crono d'un producte nacional sobre aquesta distància.

El jockey de la Soledat va accelerar en la sortida i es posà al capdavant de la correguda, passant el quilòmetre inicial amb un temps d'1.169 i els cavalls agrupats. Arribant a la darrera recta sense res decidit. Va ser després del darrer revolt quan el cavall de Muro aconseguia distanciar-se de la resta de participants i creuà la línia d'arribada tot sol en primera posició, confirmant el seu gran moment de forma.

Detroit Hanover, amb Joan Bauçà, es va trobar de bon començament sense moltes de les seves possibilitats després d'una mala sortida, però aconseguí aturar el seu crono amb el segon millor temps quan marcava 1.17.0 molt igualat amb Dafnis GS, que també marcà el mateix temps. Es tornà a repetir així el que havia passat a la primera semifinal. Per acabar la quarta possició de la prova va ser per al segon classificat de l'atra semifinal, Denniet Star que va aturar el rellotge amb un temps final d'1.17.3.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris