muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

La Copa Mallorca: la classe del Muro contra el dinamisme del Can Pedro

Els dos equips ja estan classificats per disputar la final quan encara manca una jornada

La Primera Divisió balear de bàsquet enguany promet ser tot un espectacle. El primer episodi ha estat la Copa Mallorca, de la qual encara queda una jornada, i dos equips han sobresortit per damunt de la resta: el Mesón Can Pedro i el Bàsquet Muro. Els murers, que han dissenyat una plantilla que lleva la son, i els de l'Arenal, únics imbatuts en el torneig coper, es veuran les cares en el que es dibuixa com una espectacular final. Malgrat això, els seus respectius tècnics, Gastón Córdoba i Josep Miquel Arbúcies, tenen el cap molt més enllà i els seus discursos trascendeixen del que és pròpiament la Copa Mallorca.

Gastón Córdoba ha arribat enguany al Bàsquet Muro. El president, Miquel Ramis, ha posat a la seva disposició una plantilla compensada i amb molta qualitat que és carn d'EBA. Al bloc de la temporada passada (Oliver, Felipe García, Coll, els germans Polo, Víctor Fernández o Xavi Pampín), s'han afegit dos jugadors de la talla de Kiko Ramón i Toni Jiménez, que fan del Muro un equip temible. Córdoba n'és ben conscient, però és, per damunt de tot, pragmàtic. «Sobre el paper som el millor equip de la categoria i si feim les coses bé estarem a dalt. Per això nosaltres mateixos som el nostre principal enemic. No podem regalar res a ningú, perquè qualsevol equip et pot sorprendre. Per exemple, a la darrera jornada, l'Alcúdia va perdre contra el Molinar, a priori un equip més fluix», digué Córdoba.

El tècnic sud-americà analitzà el que significa per a ells la Copa Mallorca: «Aquest torneig ens ha servit per conèixer-nos millor. El que més m'ha impressionat és que els jugadors són molt amics defora de la pista, i això ajuda molt. La Copa Mallorca no ha de tenir una lectura definitiva i no s'han de treure conclusions damunt els resultats. Ha de servir per preparar la temporada que s'acosta i supos que els meus col·legues hi estaran d'acord». Finalment, Córdoba analitzà el que serà el seu rival: «El Mesón Can Pedro és un equip molt dinàmic i ràpid. Si bé els nostres pivots són més alts, ells tenen Barrios i Ortiz, que poden sorprendre'ns amb constants contraatacs. Nosaltres hem d'imposar el nostre ritme i dur el partit allà on ens interessa», conclogué l'entrenador del Muro.

L'equip de l'Arenal ha estat l'únic dels vuit equips participants a la Copa Mallorca que no ha perdut cap partit. No obstant això, el seu entrenador, Josep Miquel Arbúcies, lleva importància a aquest fet. «No podem cometre l'errada de mirar els resultats. Diumenge, per exemple, no vàrem jugar bé i guanyàrem. Jo no estic content amb el joc que férem i això és el que hem d'extreure del matx, no que no haguem perdut cap partit», digué Arbúcies. L'entrenador de l'equip de Son Verí analitzà la importància de la Copa Mallorca. «Més que ser un torneig prestigiós, el que m'interessa de la Copa és que serveix perquè creem l'estructura del que serà l'equip. Molts dels jugadors són nous i hem de fer que es coneguin i que combreguin amb el que pretenem. Pel fet d'anar imbatuts no canviarem la nostra programació», digué Arbúcies.

Respecte a la final contra el Bàsquet Muro, Arbúcies digué que «serà un partit complicat. Ells tenen una gran plantilla. Tenen molts de jugadors i qualitat a totes les posicions. No ho tindrem gens fàcil i el que hem de fer és intentar aprofitar les nostres armes per sorprendre'ls. Ara bé, perdre no ens llevarà la son». Arbúcies també analitzà el que pot ser la Lliga regular a Primera Divisió. «Hi ha equips molt forts com ara el Muro o l'Alcanada Golf d'Alcúdia. Però també hem de tenir en compte el Felanitx o el Sóller, que s'han reforçat bé. Serà una Lliga llarguíssima i això és una arma de doble full. Per una banda et pots recuperar d'una desfeta, perquè hi ha molts de partits, però per contra, pots perdre un partit que no entrava en els teus plans. Hi ha molts de factors que influeixen en els equips i mai no pots saber com quedaràs al final. Crec que nosaltres serem allà dalt si seguim una línia regular», conclogué Arbúcies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris