muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Schalke 04: Això sí que és una crisi!

El director general, Rudi Assauer, envia Mpenza a Alemanya, i ofereix la rescissió a la resta de jugadors

Un jugador que ha tornat a Alemanya, la resta que reben els crits del director general, i un entrenador que mentrestant se'n va a nedar, «passant» dels seus homes. La crisi del Reial Mallorca és una broma comparada amb alllò que està passant al Schalke 04. Allò que havia de ser la típica roda de premsa prepartit, amb l'entrenador i un jugador mostrant les seves ganes de derrotar el rival de torn, es va convertir en l'esclat de la guerra dins el Schalke 04, per obra del seu director general, Rudi Assauer, l'autoproclamat «segon mànager general més odiat d'Alemanya», que decidí que ja n'hi havia prou en un moment donat, i explicà allò que s'havia cuinat just trepitjar terres mallorquines.

Per començar, va confirmar que el davanter belga Emile Mpenza ja havia agafat l'avió de tornada a Alemanya perquè no havia volgut jugar. Quan se li va demanar la raó, primer va dir que per qüestions físiques. Llavors, quan ja es parlava d'altres temes, Assauer el va posar com el pedaç més brut: «El metge li diu que amb antibiòtics podrà jugar, i ell diu que tanmateix no ho farà, i ja ni volia venir cap a Mallorca. No fa tot el que ha de fer un professional per recuperar-se com més prest millor. Si tingués una cama xapada... però si el que fa és ficar-se al cotxe i anar-se'n de passeig, no és professional, i allò que he fet és ficar-lo dins l'avió i enviar-lo cap a Alemanya».

De moment, l'han suspès de feina i sou, però Assauer continuà la seva «exposició»: «Hem donat de baixa el jugador i l'hem posat en contacte amb el seu metge de Bèlgica, però tanmateix no l'operarà del cap...» Aquí queda això. Però encara n'hi ha més: «Mpenza no guanya precisament pocs doblers, i si juga com ho ha de fer, és dels millors d'Europa, però només vol ballar un pic o dos durant l'any, no és professional».

Fins aquí el «cas Mpenza», però l'espectacle no s'acabà aquí, ni molt manco. Assauer es va tancar amb tot els seus jugadors, i els va obrir la porta, però la del club: «Estic totalment enfadat amb l'equip. He parlat amb tots ells, i els he donat la possibilitat a tots i cada un d'ells que quan vulguin, que se'n vagin, que els rescindim el contracte. A qualsevol. No és només pel 3-0 a Sttuttgart, és perquè m'estim més tenir un equip amb jugadors i quedar desens, que tenir jugadors que es creuen els caps. És millor decidir-se ara, i això ha començat avui dematí». Efectivament, Mpenza és el primer. «Del sermó s'han assabentat fins i tot els qui no saben alemany». Així s'acomiadà el terrorífic Assauer.

I què deien l'entrenador Huub Stevens i un dels jugadors sermonejats, Ebbe Sand? Res. Stevens indicà que «això és normal», i que mentre pegaven l'esbroncada als jugadors, «jo me'n vaig anar a nedar». Sand, per la seva banda, ni defensà els companys ni res, i just encertà a dir que «a mi m'agrada parlar sobre el camp». I així, en plena guerra, han de jugar avui vespre a Son Moix.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris