algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Gristan Mar, el més ràpid de la història

Guanyà el Critèrium i superà el rècord dels poltres de dos anys, aturant el cronòmetre en 1.16.5

Forever VX ja és història. Mai de la vida un poltre de dos anys nacional havia fet tanta via com ahir Gristan Mar en el Critèrium dels Dos Anys. Gristan Mar, amb una superioritat fora del normal i com si no arribàs a esforçar-se en excés, aconseguí rebaixar en més d'un segon el millor temps marcat mai per un poltre de dos anys. Ahir, el poltre de la quadra Es Moyà aturà el cronòmetre en un excepcional 1.16.5, impensable fins el final del Critèrium, mentre que Forever VX havia marcat un aleshores increïble 1.17.7. El trot balear féu ahir una nova passa endavant i quedà així clar que res no hi ha impossible. Gristan Mar, amb Joan Carles Rotger sobre el cabriol, va fer una correguda excepcional amb un temps final d'1.16.5.

El poltre de la quadra Es Moyà dominà el Critèrium des de l'inici i, ja en arribar al primer revolt, ocupava el cap i la corda. Dominà en tot moment i arribà a la darrera recta sense oposició. Just restava saber el temps final, que fou meravellós. La segona posició fou per a Geronimo Nuke It, de la quadra sa Corbaia VX, que aturà el cronòmetre en 1.17.5, dues dècimes per davall de l'anterior rècord del seu company de quadra Forever VX. Gelosia AF acusà l'esforç a la darrera recta i finalitzà en tercera posició (1.18.0) per davant de Gicalam Tirety (1.18.2). Però el Critèrium dels Dos Anys no fou l'única correguda atractiva de la jornada. De bon dematí, les dues primeres corregudes foren les repesques del Gran Premi del Criador, que donaren la classificació a Dimoni de Marta i Didac.

La tercera correguda del matí, premi Poltres dos anys, fou guanyada per Galan de Jacket, amb un temps d'1.20.9. En el premi Poltres dos anys II, la victòria fou per Galope Urbino (1.21.0), que s'impossà a Gilenko (1.21.1) i Garonda B (1.21.7). Ja a l'horabaixa, la correguda que obrí la sessió vespertina fou el premi Poltres dos anys III, que registrà la victòria de Grand Burner SF (1.21.1) per davant Gengis Lobell (1.21.1) i Gala (1.21.5). A la cinquena correguda, amb el quintet en joc, la victòria fou per Faras SB, que superà Dadiva CL, Cantona Rigo, Duna Grandchamp i Esines. Tant el quartet com el quintet d'aquesta correguda, amb una combinació força complicada, quedaren deserts.

Un altre punt de màxim interès de la reunió d'ahir era el premi nacionals, sisena correguda de l'horabaixa. Dafnis GS s'adjudicà el triomf amb un gran temps d'1.16.0 per davant Diluvi (11.6.3), Vivales TR (1.16.5) i Deninet Star (1.16.6). Dafnis GS donà un gran recital a la darrera recta, quan superà tots quants rivals tenia per davant amb una gran facilitat. Diluvi, que arribà al tram definitiu, en una mala posició, just tingué temps d'arribar a la segona posició. A la novena correguda, el triomf fou per a Fine Tirety, que amb un temps d'1.18.3 superà Esburbat i Elisio de Sasu. S'ha de destacar finalment, el premi Internacionals, que registrà, altre cop, el triomf d'Atas Nice Star L amb un temps d'1.16.3. La segona posició fou per Crossman (1.16.4), que s'avançà Lord Tribute (1.16.7) i Five Alarm (1.16.8).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris