algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Biel Palmer: «Ha estat una jornada clau»

Toni Karmany no tira la tavalolla i espera capgirar avui la general en el coll de sa Batalla i a la Victòria

La cronoescalada al santuari de Gràcia va tenir color mallorquí. Biel Palmer (Opel Inca) s'adjudicà l'etapa i, a més, el lideratge en la categoria cicloesportius, màster 30 i veterans 40 de la Challenge Volta a Mallorca, que organitza UniSport Consulting. Els altres veterans illencs no desentonaren. Toni Vives (Deportes Mauri) és quart en la general i Abdó Vich (Herbes Túnel) onzè, sense oblidar que l'equip montuïrer encapçala la classificació per esquadres. Biel Palmer pujà els 2'2 quilòmetres amb un temps de 6.02 minuts, i es col·locà amb dos segons d'avantatge sobre l'austríac Arno Kaspret. Un mínima diferencia, si consideram que avui l'arribada serà a l'ermita de la Victòria, després de pujar el coll de sa Batalla.

El recorregut ha estat molt semblant al del darrer Campionat de les Illes Balears de Muntanya. I els mallorquins tenien l'avantatge de conèixer molt bé el terreny. Biel Palmer declarà que «ha estat una jornada clau per guanyar la Volta. Tenia a favor el fet de conèixer el recorregut, ja que en els meus entrenements he pujat moltes vegades aquest port. El darrer trajecte és molt dur, sobretot les dues darreres voltes. Però he dosificat bé el meu esforç». El màster 30 de l'Opel Inca manté que «dispòs d'un gran equip. Però tot serà molt complicat. Si arribam junts a la Victòria puc accelerar, però abans hem de pujar el coll de sa Batalla».

Toni Karmany, un dels corredors amb més anys de competició de la Challenge, no ha tirat la tavallola. El ciclista de Sant Joan, un dels millors escaladors professionals del seu temps, reconeix que «desbancar el belga Daniel Degueldre del lideratge serà difícil. Però conec el recorregut de demà perfectament i intentaré sorprendre el líder». «Estic content "comentà al ciclista de Sant Joan" pel resultat de la cronoescalada i tenc possibilitats de pujar llocs en la general». El belga Daniel Degueldre confirmà les seves qualitats d'escalador i aconseguí el mallot de líder, amb sis segons d'avantatge sobre l'alemany Johannes Gasper, que un dia abans s'adjudicà la primera etapa a Son Ferriol.

D'altra banda, la Federació austríaca confirmà, a l'organització de la Setmana Internacional de les Illes Balears de Ciclisme Màster, que Arno Kaspret demanà el canvi de la llicència elit durant el mes d'agost i que de llavos ençà competeix amb els màster, ja que el corredor de Voralberg va néixer fa 37 anys. Àngel Pérez, president del jurat tècnic, ja confirmà després de la primera jornada l'autenticitat de la llicència de Kaspret.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris