algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Una revisió comptable del Comitè d'Àrbitres descobrí deficiències

Fou efectuada l'any 1998, però mai no n'havia trascendit el resultat

Els àrbitres Félix Guerrero i Pere Antoni Adrover han denunciat davant la Federació Balear de Futbol que una revisió comptable de l'exercici 1998 del Comitè Tècnic d'Àrbitres ha detectat nombroses deficiències. Els dos col·legiats, que han tingut accés a la revisió comptable, sol·liciten a Antoni Borràs del Barrio la destitució del president dels àrbitres, Josep Domènech Riera, i del secretari-comptable del Comitè, Francisco García. Entre les deficiències detectades destaca, per exemple, que l'entitat no comptabilitza, en els comptes d'immobilitzat material, les adquisicions de béns duraders, sinó que els considera despeses de l'exercici.

Així mateix, la revisió comptable explica que el Comitè d'Àrbitres no fa inventari d'existències periòdicament. Respecte als deutors, explica la revisió comptable que el Comitè manté obert un compte de rebuts pendents de cobrament i d'altres de naturalesa personal depenent del compte de clients que no responen a aquesta descripció.

En el seu punt onzè, la revisió comptable assenyala textualment: «L'entitat manté oberts subcomptes que depenen de la de Transports, que no responen a aquesta descripció i, en concret, el de despeses de desplaçaments de directius, el d'altres desplaçaments a càrrec del col·legi, així com els de despeses de representació de la Delegació d'Eivissa, despeses de la Delegació d'Àrbitres de Menorca i despeses de la subdelegació d'Inca».

La llista de deficiències és extensa. En un altre punt, la revisió comptable assenyala: «Els ingressos comptabilitzats per l'entitat en el més important, quantitativament, dels comptes d'ingressos es veuen mermats per l'abonament al compte d'imports negatius (pràctica contrària a la normativa comptable, amb excepció de determinats comptes del sector públic), conculcant el principi d'integritat o no-compensació. De totes maneres, és precís reconèixer que, des d'un punt de vista merament quantitatiu, aquesta pràctica no suposa cap alteració de les xifres netes de vendes, sinó que el que es produeix és una ocultació d'informació, que pot arribar a ser certament rellevant».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris