muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

El Consell aprova per unanimitat els estatuts del Consorci del Joc Hípic

Aquesta és una nova i imprescindible passa cap a la implantació de la Lototrot

El ple del Consell de Mallorca aprovà ahir per unanimitat els estatuts del Consorci del Joc Hípic de Mallorca. El segon punt de l'acord, que es votà per separat a instàncies del conseller Joan Verger, proposava el nomenament d'Antoni Pascual i Nicolau Tous com a representants del Consell per actuar com a vocals a la junta rectora del consorci. També fou aprovat, però en aquesta ocasió amb els vots en contra del PP. La creació del Consorci del Joc Hípic és una nova passa cap a la implantació de la Lototrot. Els estatuts del Consorci reflecteixen que la seva finalitat és l'organització, explotació i gestió de les apostes hípiques externes (Lototrot) i els jocs de promoció del trot a l'illa de Mallorca, destinant els rendiments obtinguts a la promoció i desenvolupament de l'esport del trot.

Els estatuts deixen clar que el consorci queda integrat pels seus membres constituents "Govern i Consell de Mallorca. Així mateix, reflecteixen que s'hi podran adherir entitats o institucions públiques i persones jurídiques, públiques o privades, sense afany de lucre, que persegueixin també la promoció i el desenvolupament del trot. Els estatuts fixen que el consorci tindrà un president, un vicepresident i una junta rectora. La junta rectora, l'òrgan superior del Consorci, estarà formada pel seu president, que serà el conseller d'Interior del Govern; el vicepresident, que serà el president del Consell de Mallorca i quatre vocals "dos del Govern i dos del Consell.

Així mateix, també podran assistir a les reunions l'interventor de la CAIB, que fiscalitzarà els comptes del consorci, i les entitats, institucions, persones públiques o privades que s'hi hagin adherit, amb veu però sense vot. Entre les funcions de la junta rectora destaca dur a terme totes les actuacions necessàries per a la implantació i posada en marxa de les apostes externes i jocs de promoció del trot, com també el seu posterior manteniment i desenvolupament. «Acordar la realització de convenis, concerts o contractes amb entitats, empreses o persones, públiques o privades, fixar les bases, convocar concursos públics... per aconseguir el millor compliment de les seves finalitats», diu els estatuts que és competència de la junta rectora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris