nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Cort avançarà els doblers per liquidar la Universíada el més aviat possible

El Consell Superior d'Esports i el Govern de les Illes deuen doblers a la Fundació

Joan Fageda ha dit prou i l'Ajuntament de Palma liquidarà el més aviat possible "les previsions apunten a finals de febrer com a molt tard" la Universíada. La Fundació Universída té pagaments a distints proveïdors pendents, ja que no ha cobrat encara distintes partides tant del Consell Superior d'Esports com del Govern de les Illes Balears. Cort ha decidit avançar els doblers que té pendents de cobrament i poder així liquidar la Universíada. El Consell Superior d'Esports ha de pagar durant el 2001 un total de 547 milions de pessetes, que són el darrer termini del conveni de col·laboració que firmà el 22 d'abril del 99 amb l'Ajuntament de Palma. Ara, el Consistori ha incorporat al pressupost municipal del 2001 aquesta quantitat.

L'Ajuntament de Palma ha d'afrontar el trenta de juny del present any el pagament de 400 milions de pessetes, que és la resta de la subrogació del préstec que va signar la Universíada amb Sa Nostra. A més, per tal de procedir a la liquidació definitiva de la Universíada, Cort avançarà els doblers que deuen el Govern de les Illes Balears i el Consell Superior d'Esports. El deute del Consell, a més del 547 milions que ha de pagar enguany, és de 200 milions. El Govern, per la seva part, té pendent d'abonament un total de 70 milions. Així, són necessaris un total de 270 milions de pessetes per poder procedir a la liquidació de la Universíada.

Pedro Àlvarez, regidor d'Hisensa i Pressuposts, explicà a Diari de Balears que avançar la liquidació de la Universíada ve motivada per l'alt cost mensual de la Fundació. «Avui per avui, mantenir la mínima estructura que té la Universíada ens costa tres milions mensuals», explicà Àlvarez. Així per tant, Cort aprovà una modificació de crèdit del seu pressupost que preveu una baixa de despeses de 123 milions de pessetes i un augment d'ingressos de 547 milions "els que té prevists pagar enguany el Consell Superior d'Esports", totalitzant així 670 milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris