nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Munar dóna suport als illencs a París

La presidenta del Consell acompanya els mallorquins desplaçats aquest cap de setmana a Vincennes

«Això és increïble, val la pena venir fins aquí per gaudir d'aquest ambient», eren les primeres paraula de Maria Antònia Munar just trepitjar l'hipòdrom de Vincennes. La presidenta del Consell de Mallorca arribà divendres a vespre a París per presenciar, tal com han fet tres-cents illencs més, el Gran Premi d'Amèrica, la prova més important del món de trot.

Però això serà avui diumenge. Ahir, emperò, gaudí amb la jornada prèvia al gran espectacle. Munar es desplaçà el dematí fins al centre d'entrenament de Grosbois, on es preparen prop de 1.400 cavalls de cara a aquests dies d'intensa competició que es viu a Vincennes. Allà, a Grosbois, hi són dos manadors mallorquins, Joan Carles Rotger i Toni Frontera, desplaçats fins a París amb els cavalls Diluvi i Forever VX, respectivament, per intentar disputar una de les proves del cap de setmana. La presidenta del CIM ja sabia que cap dels dos havia pogut finalment assolir el seu objectiu així que va anar, acompanyat amb el director de Son Pardo, Nicolau Tous, i el vicepresident del Consell, Antoni Pascual, fins a Grosbois per donar el seu suport als dos illencs, que li mostraren la seva decepció.

Munar gaudí amb la visita a un centre d'entrenament únic en el món, on tant els cavalls com els seus menadors i preparadors tenen a la seva disposició tot el necessari per preparar el millor possible la competició. Posteriorment no es va voler perdre les curses i com qualsevol aficionada gaudí amb les proves del dissabte. Mentre dinava quedà impressionada amb l'ambient que es viu a l'hipòdrom de Vincennes, i sobretot, amb una prova en particular, el Prix du Luxembourg, la segona en importància darrere el Prix d'Amérique. La cursa, guanyada per l'italià Solar Effe (1.13.0) va fer aixecar els milers d'aficionats presents a les tribunes i, com no, Maria Antònia Munar. «Com viuen les coses els italians!, és curiós, són molt passionals», declarava en veure com els aficionats transalpins es tornaven bojos pel triomf del seu cavall.

A les 17.30 hores arribà el gran moment de la jornada que esperaven els mallorquins. Isabel Garau, menadora illenca, participava en el Prix du Saint-Claude amb un cavall francès de la seva propietat, Espadon. La presidenta del CIM accedí fins a les quadres, on es trovaba una nerviosa Bel per desitjar-li tota la sort del món. Garau realitzà una gran correguda, acabà sisena i rebé la felicitació de Munar.

Una vegada haver acabat la darrera prova de la jornada, Maria Antònia Munar abandonà Vincennes molt satisfeta del que havia viscut, sobretot per haver tingut la possibilitat d'estar al costat dels mallorquins.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris